Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σύλληψη στο Ναύπλιο μετά από ένταλμα για ληστεία























 Συνελήφθη, σήμερα 17.10.2014 το μεσημέρι, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 55χρονος. 

Κύκνειο άσμα για τους «κουρσάρους» των αιθέρων
























 Στην τελετή για την απόσυρση από την ενεργό δράση των θρυλικών αεροσκαφών Α-7 Corsair ΙΙ, μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας στους Ελληνικούς ουρανούς και 49 χρόνια παγκοσμίως, με την Πολεμική μας Αεροπορία να είναι ο τελευταίος χρήστης αυτού του αεροσκάφους, παραβρέθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην αεροπορική βάση του Αράξου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας με θέμα "Το σχολείο της αγοράς και οι θέσεις του ΚΚΕ"

ΑΥ.Ρ.Α: Χαιρετίζουμε την αναγγελία για επανέναρξη του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας
































Με ανακούφιση και χαρά πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο την επανέναρξη του συσσιτίου από την εκκλησιαστική επιτροπή της Ευαγγελίστριας.

Συνεδρίαση της περιφερειακής παράταξης Αργολίδας «Πελοπόννησος Πρώτα» στο Ναύπλιο

 Πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνεδρίαση της περιφερειακής παράταξης Αργολίδας «Πελοπόννησος Πρώτα», στο Ναύπλιο. Παρών ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Γαβρήλος και υποψήφιοι του συνδυασμού. 

Εξελέγη ο Δ.Καμπόσος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννησου





















  Μετά και από την σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου  της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών εξελέγη Πρόεδρος.

Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο - 10+1 αστυνομικές ιστορίες















  Έντεκα αστυνομικοί συγγραφείς, έξι άντρες και πέντε γυναίκες, μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), γράφουν από ένα διήγημα που έχει ως τόπο δράσης μια πόλη ή ένα χωριό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι ιστορίες τους περιέχουν μια δολοφονία –μπορεί και περισσότερες– που έγινε στο σήμερα ή στο παρελθόν, λόγω πάθους ή συμφέροντος, εκδίκησης ή τιμωρίας. Εκτός από μία, οι υπόλοιπες καταγράφουν τη σχεδόν άγνωστη πραγματικότητα της ελληνικής επαρχίας ή, καλύτερα, της εκτός αθηναϊκού κέντρου Ελλάδας, και οι αναγνώστες ανακαλύπτουν ήθη και συμπεριφορές που τους φαίνονται ξένες και ενίοτε ακατανόητες. Τα διηγήματα, γραμμένα με παιγνιώδη τρόπο, αναδίδουν ένα άρωμα μυστηρίου και ταυτόχρονα προσφέρουν αναγνωστική απόλαυση.

«Μάθε ΥΠΕΥΘΥΝΑ – Ξεκίνα ΣΩΣΤΑ» - 3ος Κύκλος Μαθημάτων 2014 της Ελληνικής Γεωργίας












 Αρχίζουν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου τα Μαθήματα στο πρότυπο ηλεκτρονικό σχολείο της Ελληνικής Γεωργίας για τον 3ο Κύκλο Μαθημάτων 2014.

Παλαίμαχοι Παναθηναϊκού: "Καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές"

 Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, πολλοί εκ των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού καταδίκασαν την συμπεριφορά των φίλων του "τριφυλλιού" προς τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στο φιλικό παλαιμάχων με τον Πανναυπλιακό στο Ναύπλιο πριν από λίγες ημέρες.

Η σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν εκβιάζεται - Οι εποχές που με το μικρόφωνο στο χέρι εκβίαζαν πέρασε ανεπιστρεπτί
























Δελτίο τύπου

 Στόχος και σκοπός των τηλεοπτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι κοινώς αποδεκτό, ότι θα πρέπει να είναι η πλήρης, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η ανάδειξη θεμάτων προς σκοπό επίλυσής τους . Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα, έχουμε διαπιστώσει ότι η δυνατότητα χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων, χρησιμοποιείται για λόγους που ουδεμία σχέση έχουν με τους καταστατικούς σκοπούς των μέσων αυτών .

Αποζημίωση από την ΑΧΑ ασφαλιστική στην εταιρεία Super Market Κρητικός











 Αποζημίωση για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σχετικά με τις ολοκληρωτικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας «Super Market Κρητικός» στο Κρανίδι κατέβαλε η ΑΧΑ.

Τοποθέτηση του Βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών (βίντεο)

 Παρακολουθήστε σε βίντεο την τοποθέτηση του Βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών με θέμα το Σχέδιο Προϋπολογισμού 2015.

Στην τοποθέτησή του ο Δ. Κοδέλας αναφέρεται: 

Ο Γ.Παϊβανάς και πάλι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου (αποτελέσματα)





















 Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στον Εμπορικό σύλλογο Ναυπλίου με συμμετοχή 126 μελών.
Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

«Επιστροφή στα θρανία» στο βουλευτικό Ναυπλίου (βίντεο)





















 Η δράση «Επιστροφή στα θρανία» (Back to School) που αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας στελέχη της ΕΕ επιστρέφουν στα σχολεία τους και μιλούν για τη δουλειά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο βουλευτικό Ναυπλίου με μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Λυκείου Ναυπλίου από το στέλεχος της Ε.Ε Αγγελική Καλλιάνου με καταγωγή από την περιοχή μας.

Αστυνομική επιχείρηση με δέκα συλλήψεις σε Αργολίδα και Αρκαδία





















 Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες στις 15.10.2014 στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 527 άτομα, εκ των οποίων 388 ήταν Ελληνες και εκατόν 139 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 452 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 64 άτομα, από τα οποία 31 ήταν Ελληνες και 33 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Συστήνεται Γραφείο ελέγχου κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Ναυπλιέων

 Επαναβεβαιώθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων κατά την διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης η σύσταση ΓραφείουΕλέγχου Κοινοχρήστων χώρων στο πλαίσιο της αρχικής πρότασης που συζητήθηκε τον Ιούνιο. 

Συσσίτιο: Η Πολιτεία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων!





















 Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι φορείς οι οποίοι πήραν μια σπουδαία και γενναία απόφαση, αυτή της επαναλειτουργίας του συσσιτίου του Ι.Ν Ευαγγελιστρίας και δεν ενέδωσαν σε έναν φθηνό λαϊκισμό και σε οποιαδήποτε λασπολογία.

Η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία για τον θάνατο του Γ. Χαραλαμπόπουλου
























 Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί ξεχωριστή ιστορική μορφή με τεράστια συνεισφορά στους εθνικούς, κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας.

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

 Η απόφαση που πήρε το ΠΥΣΠΕ Αργολίδας απέναντι σε 2 εκπαιδευτικούς που απλώς διεκδίκησαν το αυτονόητο – να δουλεύουν σύμφωνα με τα παιδαγωγικά κριτήρια και προς όφελος των μαθητών τους, ήταν τιμωρητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου