Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ζωντανή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο στο Κουτσοπόδι

Ο Πολιτιστικός μορφωτικός & εξωραϊστικός Σύλλογος Κουτσοποδίου «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» διοργανώνει ζωντανή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο με αποσπάσματα από ταινίες που άφησαν εποχή και σε μουσικά ακούσματα παλαιοτέρων δεκαετιών πλαισιωμένο από ζωντανή ορχήστρα και με τη συμμετοχή του Θεατρικού – χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας.

Σημαντικά ευρήματα από το PlanetSolar στην Αργολίδα - Ξεκινά υποβρύχια ανασκαφή





















 Ξεπερνούν τις προσδοκίες των αρχαιολόγων τα πρώτα αποτελέσματα της επιστημονικής αποστολής Terra Submersa στον Αργολικό Κόλπο, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου ηλιακού καταμαράν MS Turanor PlanetSolar! Οι ειδικοί όχι μόνο εντόπισαν τα ίχνη βυθισμένου προϊστορικού οικισμού, αλλά διαπίστωσαν ότι είναι πολύ μεγαλύτερος του αναμενομένου και κάνουν λόγο για «πολύ σημαντικά ευρήματα». Ηδη μάλιστα εντοπίστηκε και ο προϊστορικός αιγιαλός. Περισσότερα στοιχεία θα δώσει η υποβρύχια ανασκαφή που ξεκινά αύριο.

Βιβλίο για τις οσιομάρτυρες μοναχές Μακρίνα και Μακαρία που δολοφονήθηκαν στην μονή Αρτοκωστά

Πολύ σύντομα η πρόρρηση της γερόντισσας  για επικείμενο μαρτυρικό θάνατο θα επαληθευτεί.
Πιο συγκεκριμένα την 23η προς 24η Απριλίου του 2007, Δευτέρα προς Τρίτη πρωί , αδίστακτοι κακοποιοί σπάζουν την πόρτα του κελλιού της Γερόντισσας  και υποβάλλοντας σε διάφορα μαρτύρια την Γερόντισσα Μακρίνα και την αδελφή Μακαρία, τις παραδίδουν στα χέρια του Θεού ,αφού κατάφεραν με μαξιλάρι να τις στραγγαλίσουν…

Φιλικό του Παναργειακού με τον Ολυμπιακό (Κ 20)

Καυτό τριήμερο - Δροσίζει από Δευτέρα





















 «Καυτό» τριήμερο ξεκινά από σήμερα: ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς, ενώ, παράλληλα, θα σημειωθούν... βροχές και θα μας έρθει σκόνη από την Αφρική! Πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μελτέμια, περιμένουμε την Δευτέρα.

"Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας σε 24 ώρες" από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard























 Το Πανεπιστήμιο Harvard συνεχίζει να αναπτύσσει το HarvardX, δηλαδή την ειδική πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (“Massive Open Online Courses”), και προσφέρει για τρίτη φορά τις παραδόσεις του μαθήματος «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας σε 24 ώρες» (“The Ancient Greek Hero in 24hours” ή “HeroesX”).

Ρωσικό εμπάργκο: Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!





















 Πως θα αντικαταστήσει η Ρωσία τις εισαγωγές από την ΕΕ και τις ΗΠΑ; Αυτό θα γίνει, μεταξύ των άλλων, με ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής, εισαγωγές γαλακτοκομικών από τη Λευκορωσία, τυριών από την Ελβετία, κρέατος και πουλερικών από Λατινική Αμερική.

29 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Άργους Μυκηνών


Συναυλία από το ΚΚΕ Αργολίδας στην Ακροναυπλία ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ





















Κανένα ξεπούλημα παραλίας
Κανένα ξεπούλημα αρχαιολογικών χώρων και μνημείων,
Κανένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, δημόσιας έκτασης.
Ανοιχτές παραλίες για όλο τον λαό!

Να μην παραχωρήσουμε την ιστορία μας και την κληρονομιά μας σε κανένα ιδιώτη για το δικό του κέρδος!

1ος Αγώνας Μικρασιατικής Μνήμης στη Νέα Κίο «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»





















 Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών, η Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου, οι Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας και ο ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Μικρασιατικής Μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο» που περιλαμβάνει :

Αιτήσεις απόσπασης σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Δ.Π.Ε. Αργολίδας

















 Καλούνται οι εκπαιδευτικοί αρμοδιότητας της Δ.Π.Ε. Ν.Αργολίδας που επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολικές μονάδες του νομού το σχολικό έτος 2014-2015 να υποβάλουν σχετική αίτηση στην Γραμματεία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν.Αργολίδας, από 21-08-2014 έως 01-09-2014. 

"Οι Μήδειες του κόσμου" στην Ν.Τίρυνθα

 Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας σε συνεργασία με το θεατρικό τμήμα Νέα Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, σας προσκαλούν στην παράσταση "Μήδειες του κόσμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου