Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Καύσωνας και αφρικάνικη σκόνη στο Ναύπλιο





















 Ο συνδυασμός του καύσωνα με την αφρικανική σκόνη έπνιξαν σήμερα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο το Ναύπλιο που έχει κατακλυστεί από κόσμο για τη γιορτή της Παναγίας και τις διακοπές του Αυγούστου.

Φραγκίστας: Όταν οι εξαγωγές των εσπεριδοειδών γίνονταν με μοναδικό συμβόλαιο το «λόγο του ανδρός»


















  Το 1953, η πρώτη μεγάλη ελληνική εξαγωγική εταιρεία στο χώρο των εσπεριδοειδών που λειτουργούσε με μοναδικό συμβόλαιο το «λόγο του ανδρός» στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, ανήκε στον πρώην αξιωματικό του Ναυτικού και εκ των πρώτων μάχιμων αεροπόρων, τον Γιώργο Φραγκίστα.

Ο Ναυπλιώτης ήρωας κυβερνήτης του καταδρομικού "Έλλη" Αγγελος Χατζόπουλος (βίντεο)

















 Ο ηρωικός κυβερνήτης της θρυλικής Έλλης που τορπίλισαν ύπουλα στην Τήνο οι Ιταλοί κατά την εορτή της Μεγαλόχαρης στις 15 Αυγούστου του 1940 ήταν ο Ναυπλιώτης Άγγελος Χατζόπουλος.

Το Ναύπλιο γιόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου





















 Στο Ναύπλιο εορτάζει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια. Την παραμονή της Θεομητορικής εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχ. Χρυσοστόμου Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο Επιτάφιος της Παναγίας στην Αγία Μονή





















 Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βυζαντινή Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στην Άρια Ναυπλίου.

Την Κοίμηση της Μεγαλόχαρης γιόρτασαν στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα)
























 Την 15 Αυγούστου 2014 ημέρα Παρασκευή πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς ο Βυζαντινός Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Τριάδα – Μέρμπακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου