Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ




Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο πάνω από την πόλη του Ναυπλίου κατά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο , Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

Εορτή του Αγίου Φανουρίου - Εκατοντάδες φανουρόπιτες στο Ναύπλιο

Εορτή του Αγίου Φανουρίου - Εκατοντάδες φανουρόπιτες στο Ναύπλιο (βίντεο)
Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, στις παρυφές του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ




Άγνωστοι δράστες βανδάλισαν για ακόμη μια φορά το άγαλμα του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο, Κυριακή 26  Αυγούστου 2018.Δεν είναι η πρώτη φορά που το άγαλμα που κοσμεί την ομώνυμη κεντρική πλατεία του Ναυπλίου πέφτει θύμα ανεγκέφαλων. Συγκεκριμένα οι δράστες έσπασαν τα δάκτυλα του δεξιού χεριού, πράξη που κατά το παρελθόν έχει ξαναγίνει αρκετές φορές, με τον δήμο να αποκαθιστά κάθε φορά τις φθορές. Το άγαλμα του Καποδίστρια στήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου το 1933. Είναι έργο του μεγάλου γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου Το 1947, το δάκτυλο είχε σπάσει πρώτη φορά από ένα παιδί, ενώ για μια ακόμα φορά, έσπασε την δεκαετία του ’80 και μόλις το Σεπτέμβριο του 2017 έγινε η τελευταία επιδιόρθωση

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΙΒΕΡΙΟΥ

 

 
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από το Ναύπλιο, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΑΤΑ ΚΥΝΗΓΑ ΤΖΙΤΖΙΚΑ




Μία γάτα κυνηγά και προσπαθεί να πιάσει ένα τζιτζίκι στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΡΑΧΝΗ




Μία αράχνη στον ιστό της περιμένοντας το θύμα της σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018. Το Argiope lobata είναι ένα είδος αράχνης που ανήκει στην οικογένεια Araneidae . Έχει μια ευρεία διανομή που καλύπτει ολόκληρη την Αφρική και εκτείνεται προς τη νότια Ευρώπη και την Ασία .

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΤΗΝΟ ΔΡΕΠΑΝΟΣΚΑΛΙΔΡΑ

Ένα πτηνό το είδος Δρεπανοσκαλίδρα σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου , Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑΣ



Η μικρή πύλη από την οποία παιρνούν μικροί και μεγάλοι στον Βυζαντινό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Ναύπλιο, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.Το εκκλησάκι του Ιστορικού Σταυρεπίστεγου Ιερού Ναού των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στον Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα, το οποίο βρίσκεται στον κατάφυτο λόφο του Αγίου Αδριανού και είναι χτισμένο πιθανότατα πριν το 1743, όποτε και αγιογραφήθηκε, κάθε χρόνο το επισκέπτονται πλήθος πιστοί για να τιμήσουν τη μνήμη των Αγίων.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ HORIZON




Σε άμεση ετοιμότητα τέθηκε το ΕΚΑΒ και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για την αντιμετώπιση τραυματισμού μιας γυναίκας επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου HORIZON που κατέπλευσε την Κυριακής 26 Αυγούστου 2018  αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου. Η άτυχη γυναίκα Ισπανικής καταγωγής τραυματίστηκε στο πόδι μέσα στο πλοίο πιθανόν από πτώση με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μετακομιδή της σε νοσοκομειακή μονάδα για τις απαραίτητες εξετάσεις και ιατρικές φροντίδες. Στο λιμάνι του Ναυπλίου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο Άργους. 

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

Η εορτή των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στον Άγιο Αδριανό (Κατσίγκρι) Ναυπλίου

Η εορτή των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στον Άγιο Αδριανό (Κατσίγκρι) Ναυπλίου (βίντεο)
 Με θρησκευτική λαμπρότητα τιμάτε η μνήμη των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο ομώνυμο Βυζαντινό εκκλησάκι στο χωριό Άγιο Αδριανό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Το παρεκκλήσιο των Αγίων ανήκει εκκλησιαστικά στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Αδριανού (Κατσιγκρίου).

Μαγική η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με πανσέληνο στο Παλαμήδι

Μαγική η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με πανσέληνο στο Παλαμήδι (βίντεο)
Μαγική ήταν η ατμόσφαιρα στο Ναύπλιο το βράδυ του Σαββάτου 25 Αυγούστου στο κάστρο του Παλαμηδίου.

Αργολίδα: Το Δρέπανο γιόρτασε τους Αγίους Αδριανό και Ναταλία


Αργολίδα: Το Δρέπανο γιόρτασε τους Αγίους Ανδριανό και Ναταλία
Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας .

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γίνεται γνωστό ότι την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου. Κατά την ιερά πανήγυρη θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να φιλοξενήσουμε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παρθενίου του εν Κουδουμά της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου