Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σαββάτο 25 Αυγούστου 2108  στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ανάμεσα στην Ένωση Αγροτικών Συναιτερισμών  Αργολίδας και του καυταλισμού των Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή..Η φωτιά έκαψε καλαμιές και αλμυρίκια ενώ κινδύνεψε και ο καταυλισμός των Ρομά. Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Ναύπλιο και το Άργος

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ




Μία  λιβελούλα σε τοποθεσία στο Ναύπλιο, Σάββατο 24 Αυγούστου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΕΛΙΣΣΑ




Είδος μέλισσας πετά σε τοποθεσία στο Ναύπλιο, Σάββατο 24  Αυγούστου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΤΗΝΟ ΔΡΕΠΑΝΟΣΚΑΛΙΔΡΑ




Πτηνό το είδος Δρεπανοσκαλίδρα στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 24 Αυγούστου 2018. H Δρεπανοσκαλίδρα είναι χαραδριόμορφο πτηνό της οικογενείας των Σκολοπακιδών, μια από τις σκαλίδρες που απαντούν και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Calidris ferruginea .

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ




Μεταναστευτικό πτηνό το είδος Αργυροπούλι στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 25 Αυγούστου 2018.

Ικανοποιημένος από την συμπαράσταση του κόσμου ο παπά Λευτέρης για το θέμα του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας

Ικανοποιημένος από την συμπαράσταση του κόσμου ο παπά Λευτέρης για το θέμα του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας
 Ενημέρωση για το θέμα της ανέγερσης του κτιρίου του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, έκανε ο π. Ελευθέριος Μίχος πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ο π. Ελευθέριος Μίχος αναφέρει: 

"Είχα την ευκαιρία σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία, να ενημερώσω τους ενορίτες της Ευαγγελίστριας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την εμπλοκή της ανέγερσης του κτιρίου του συσσιτίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ- ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ο ήλιος δύει  πίσω από τα σύννεφα πάνω από το κάστρο Παλαμήδι στο  Ναύπλιο, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018.

ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Εκατοντάδες σαρδέλες,  κυνηγημένες από μεγαλύτερα ψάρια, κυρίως γοφάρια  βγαίνουν στην στεριά αναζητώντας  σωτηρία , Σάββατο 25 Αυγούστου 2018. Ένα φαινόμενο το οποίο έχει παρατηρηθεί και άλλες χρονιές αλλά όχι σε τέτοια έκταση, αυτή την εποχή συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων στο Ναύπλιο . Τις τελευταίες ημέρες γέμισε η πλακόστρωτη προβλήτα στο Ναυτικό Όμιλο και τις Μπανιέρες με ψάρια και αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τα  ρίξουν και πάλι στη θάλασσα. Βέβαια δεν έλειψαν και αυτοί που επιστράτευσαν σακούλες για να τα μαζέψουν . Το φαινόμενο κορυφώνεται αυτό το διάστημα και προκαλεί  το  ενδιαφέρον σε ντόπιους και επισκέπτες οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά εκατοντάδες ψάρια να βγαίνουν στην στεριά τις νυχτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΤΑΠΟΔΙ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ




Ένα χταπόδι βγήκε στη στεριά και έκανε τη  βόλτα του στην παραλία της Αρβανιτιάς  στο  Ναύπλιο, Σάββατο 25 Αυγούστου 2018. Το χταπόδι την εποχή αυτή  βγαίνει στα  ρηχά  λόγω της ζέστης  και πολλές φορές βγαίνει και έξω. Το άτακτο  χταπόδι έγινε  αντιληπτό από γάτες κι όπως ήταν φυσικό προσπάθησαν να το φάνε . Το χταπόδι όμως αμύνθηκε και τελικά κατάφερε με τη βοήθεια  ενός  πολίτη να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον τη θάλασσα.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ


Το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από το κάστρο Παλαμήδη  στην πόλη του Ναυπλίου δύο ημέρες πριν την Πανσέληνο του Αυγούστου, Παρασκευή  24 Αυγούστου 2018

ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Μια μεγάλη κλάρα από ένα μεγάλο πεύκο έπεσε την Παρασκευή 24 Αυγούστου  στην οδό Ασκληπιού στο ύψος μετά το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Άρια. Το μεγάλο τμήμα του δέντρου έπεσε καταμεσής του δρόμου και ευτυχώς εκείνη την ώρα που  δεν περνούσε κάποιο όχημα γιατί θα θρηνούσαμε θύματα, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μεγάλη κίνηση. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και άνδρες της ΔΙΑΣ  απομάκρυναν την μεγάλη κλάρα ελευθερώνοντας το οδόστρωμα.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΦΟΙΝΙΚΟΠΤΕΡΟ




Νεαρό φοινικόπτερο στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018. Την περίοδο Αυγούστου  ξεκίνησε η μετανάστευση των πτηνών .Πολλά φλαμίνγκο στο πέρασμα τους από την Ελλάδα περνούν από τον Υδροβιότοπο της  περιοχής και παραμένουν για ξεκούραση από το πολυήμερο ταξίδι τους.  Τα πιο αδύναμα και νεαρά παραμένουν περισσότερο μέχρι να ανακτήσουν πλήρως τις δυνάμεις τους.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μία γάτα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ





Στις 27 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Φανουρίου, πανηγυρίζει το Ιερό  Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου ,το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΕΜΠΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΩΛΗ ΧΙΩΤΗ




Αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη στην Πρόνοια Ναυπλίου , Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018. Το αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη και στην Πρόνοια που ξεκίνησε το 2014 έφτασε πλέον αισίως να μετατραπεί σε Φεστιβάλ και να διανύει πλέον τον 5ο του χρόνο του, χάρις στο μεράκι των εμπνευστών του και τη συνεχή προσπάθεια του δήμου Ναυπλίου. Φέτος η οργανωτική επιτροπή εισήγαγε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό Μπουζουκιού για ηλικίες 8-16 και 17-30 ετών για ερασιτέχνες, ενώ οι επαγγελματίες θα αξιολογηθούν διαφορετικά.Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Σωτήρης Μανός και Βαγγέλης Ντάνης καθώς και το μέλος της κριτική επιτροπής, μουσικός, Ελισάβετ Χατζηνικολάου, αναφέρθηκαν στην συμβολή του φεστιβάλ Μ. Χιώτης στην μουσική παιδεία της περιοχής και στις επιδράσεις του στην τοπική πολιτιστική δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου