Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ -ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Κοπάδι από αποδημητικά πτηνά το είδος φοινικόπτερα (φλαμίνγκο) ,στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Τρίτη 21 Αυγούστου 2018. Περισσότερο γνωστό με το όνομα Φλαμίνγκο, το υδρόβιο αυτό πουλί μαγνητίζει τα βλέμματα χάρη στην υπέρκομψη, ψηλόλιγνη σιλουέτα του και το ρόδινο χρώμα των φτερών του. Λένε για τα Φοινικόπτερα πως όταν ένα κοπάδι πετάει ψηλά στον ουρανό, μοιάζει απαλό ροζ σύννεφο... Το συγκεκριμένο είδος, που φθάνει τα 127 εκατοστά, έχει την ευρύτερη εξάπλωση από όλα τα είδη της οικογένειας. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ο ήλιος δύει μέσα από τα σύννεφα στον Αργολικό ουρανό, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή παιδιών για 5 χρονιά οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Αργολίδος

 


Διοργανώθηκαν και εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά με τη μέριμνα και τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεκταρίου οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Προ τον ευθυνών τους θέτει τους πολιτικούς ο παπά Λευτέρης


Όπως διαβάσαμε στο Facebook του Ιερέα π. Ελευθέριου Μίχου , πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ

Καλοκαιρινές εικόνες από την παραλία της Αρβανιτιάς  στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΦΟΙΝΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Σμήνος από φλαμίνγκο (φοινικόπτερα)  στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018. Τα πανέμορφα ψηλόλιγνα πτηνά το τελευταίο διάστημα επισκέπτονται πολύ τακτικά την Αργολίδα και κυρίως το Ναύπλιο. Στον Υδροβιότοπο που βρίσκεται στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου τα φοινικόπτερα βρίσκουν άφθονη τροφή και κυρίως μία γαρίδα που όπως λένε οι ειδικοί τους δίνει το κόκκινο χρώμα που έχουν στο σώμα τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΣΤΕΥΡΕΠΙΣΤΕΓΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑΣ.(ΚΑΤΣΙΓΚΡΙ)





Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Αδριανού (Κατσίγκρι),γίνεται γνωστό ότι στις 26 Αυγούστου 2018 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη των Αγίων Ενδόξων ΜαρτύρωνΑδριανού και Ναταλίας.
Την παραμονή της εορτής Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 19:15 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος τουΣεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδοςκ.κ. Νεκταρίου.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΦΕΡΙΤ ΣΑΧΕΝΚ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ ΤALISMAN C ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

  


H υπερπολυτελής θαλαμηγός Τalisman C του Τούρκου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ βρίσκεται αρόδο στον κόλπο Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018. Στο Ναύπλιο βρίσκεται ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος με την υπερπολυτελή του θαλαμηγό. Πρόκειται για το Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος έχει καταπλεύσει στην Αργολική Πρωτεύουσα από το βράδυ της Κυριακής με το κότερό του, το TalismanC.

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ




Μία ακόμα θαλάσσια χελώνα βρέθηκε από λουόμενους  αυτή τη φορά στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο το απόγευμα της Κυριακής 19 Αυγούστου 2018. Η θαλάσσια χελώνα είχε παρασυρθεί από το ρεύμα και ξεβράστηκε στην κεντρικότερη πλαζ του Ναυπλίου μέσα σε εκατοντάδες λουόμενους που εκείνη την ώρα έκαναν το μπάνιο τους .Κάποιοι  πολίτες έβγαλαν τη χελώνα στην ακτή κι από εκεί συνεργείο του Δήμου Ναυπλιέων  την απομάκρυνε.

Ενθρόνιση του Ελβετίας Μαξίμου από το Αργος στην Γενεύη



Με τη δέουσα ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την τάξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018 η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας και Εξάρχου Ευρώπης κ. Μαξίμου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Ο βυθός της παραλίας του Αγίου Νικολάου στην Καραθώνα Ναυπλίου, Κυριακή 19 Αυγούστου 2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Ο ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον  φάρο  στην είσοδο του Λιμανιού της Κύθνου  Μέριχα, Κυριακή 19 Αυγούστου 2018. Λιμάνι της Κύθνου, ο Μέριχας απλώνεται γύρω από τον ομώνυμο όρμο, στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα, αλλά και η προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ




Ένα πράσινο αλογάκι της Παναγίας  επιδεικνύει χορευτικές κινήσεις σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Κυριακή 19 Αυγούστου 2018. Το επιστημονικό του όνομα είναι Mantis Reliigioza, προσευχόμενος μάντης δηλαδή, αλλά στην Ελλάδα το ξέρουμε όλοι σαν αλογάκι της Παναγίας. Το έντομο κάθεται στην άκρη ξύλινης γέφυρας δίπλα στην θάλασσα και απολαμβάνει το νερό μετά τον εξαντλητικό χορό που έκανε προσελκύοντας τα μάτια των λουόμενων που εκείνη την ώρα έκαναν μπάνιο στην παραλία.   Είναι ένα πράσινο έντομο, με εξωγήινη εμφάνιση, που όταν στέκεται όρθιο στα πίσω του πόδια, υψώνει τα μπροστινά στον ουρανό σε στάση προσευχής, εξ΄ου και το όνομά του. Δεν προσεύχεται όμως, απλώς περιμένει τα θύματά του και όταν αυτά εμφανιστούν τα αρπάζει με τα πριονωτά του πόδια και τα καταβροχθίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου