Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΑΡΚΑΔΙΑ -ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΤΕΓΕΑΣ



Κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, είναι πανελληνίως γνωστή η μεγάλη πανήγυρη πού τελείται στον ανακαινισμένο Βυζαντινό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή της Τεγέας, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018. Όπως κάθε χρόνο την Παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας Εσπερινός στον οποίο παρευρέθηκαν πλήθος πιστών από ολόκληρη την Πελοπόννησο. .Μετά το πέρας του εσπερινού οι πιστοί ακλούθησαν την περιφορά της εικόνας, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας. Το μικρό αυτό χωριό της Τεγέας είναι ιδιαίτερα γνωστό για τον εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο που διαθέτει και για το μεγάλο πανηγύρι της Τεγέας που γίνεται εκεί τον Δεκαπενταύγουστο.

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Αργολίδα: Εκπληκτική εκδηλωση αφιέρωμα στις τρεις τελευταίας ημέρες της Παναγίας στην Μονή Ταλαντίου στο Αραχναίο

Αργολίδα: Εκπληκτική εκδηλωση αφιέρωμα στις τρεις τελευταίας ημέρες της Παναγίας στην Μονή Ταλαντίου στο Αραχναίο
O Δήμος - Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Καρακαλά και την Τοπική Κοινότητα Αραχναίου διοργάνωσε εκδήλωση - αφιέρωμα στις τρεις τελευταίες μέρες της Παναγιάς στην Ιερά Μονή Ταλαντίου στο Αραχναίο. 

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αργολικό Ναυπλίου

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αργολικό Ναυπλίου (βίντεο+drone)
 Πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά του κάμπου της Αργολίδας τίμησαν την Υπεραγία Θεοτόκο στο δημοτικό διαμέρισμα του Αργολικού στο Δήμο Ναυπλιέων την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018.

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου

Η Εορτή της  Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου (βίντεο)
 Η Εκκλησία μας την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 εορτάζει την ένδοξη Κοίμηση της Κυρίας Θεοτόκου. Στο Ναύπλιο εορτάζει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου