Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Η ταινία του ΕΠΑΛ Άργους πήρε το Μεγάλο Bραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό

EPAL VRAVEIO
H αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου», αποδείχθηκε πολύ μικρή όχι μόνο για να χωρέσει μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και για όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που γέννησαν οι δουλειές των παιδιών.
Στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.
Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους κατέκτησε το «Μεγάλο Βραβείο», με την οπτικοακουστική δημιουργία των μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρολογίας. Η ταινία τους είναι ένα ρομαντικό ταξίδι πίσω στο χρόνο (timeline) που παρουσιάζει την καθημερινότητα και τις δράσεις του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου EK Άργους τα τελευταία 11 χρόνια. Οι μαθητές των τελευταίων χρόνων (απόφοιτοι και τελειόφοιτοι) συνεργάστηκαν και συγκέντρωσαν το πολύτιμο αυτό υλικό, το αξιοποίησαν, δημιουργώντας μια ταινία με τις αναμνήσεις τους. Έδωσαν τον τίτλο «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» από το τραγούδι του Κώστα Λειβαδά και του Γιώργου Δημητριάδη που ερμήνευσαν υπέροχα και αφιέρωσαν στους μαθητές, ο Κώστας Λειβαδάς και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην συναυλία που διοργάνωσε το σχολείο τον Φεβρουάριο στο Μπουσουλοπούλειο.
12239339_10206236344642880_1805221282456460566_o
Τα Μεγάλα Βραβεία απέσπασαν:
Το 3ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το 2ο ΓΕΛ Πύργου Ηλείας, τα Εκκλησιαστικά Λύκεια Βελλάς Ιωαννίνων και Πατρών, το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Καλλιθέας, το 1ο ΕΠΑΛ Άργους, το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, το 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και το Νηπιαγωγείο Κερασιάς Πέλλας.
Πολλά ακόμη σχολεία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έλαβαν τιμητικές διακρίσεις παρουσιάζοντας σημαντικά δείγματα δουλειάς, που ανέδειξαν την ιστορία του σχολείου τους μέσα από αρχειακή έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες.
Σημειώνεται ότι τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/).
Δείτε την ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου