Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Με τον "Θρύλο του Τζίμ Λόντου" το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Ε.Κ. Άργους συμμετέχουν στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 28.11.15 | 
 Πανηγυρική τελετή έναρξης του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Ε.Κ. Άργους συμμετέχει με την ταινία του"Ο θρύλος του Τζίμ Λόντου"

Το χρονικό της άλωσης του Παλαμηδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 28.11.15 | 

Του Πάνου Λιαλιάτση

 Η 30ή Νοεμβρίου του 1822 είναι η γενέθλια ημέρα της Ελευθερίας για τους Ναυπλιώτες και όλους τους κατοίκους της Αργολίδας. Η πολιορκία του Ναυπλίου είχε αρχίσει στις 4 Απριλίου του 1821, αλλά το τουρκοκρατούμενο Ανάπλι, οχυρωμένο από τους Βενετσιάνους από το 1687 με τα κάστρα του Παλαμηδιού, του Ιτς Καλέ και του Βαρουσίου, αντιστεκόταν πεισματικά στην ελληνική ορμή. Ωσπου ήρθε η ώρα η ευλογημένη του Σταϊκόπουλου και των παλικαριών του που, ανήμερα τ' Αγιαντρέα, κυρίευσε το Παλαμήδι με τολμηρό ρεσάλτο.

Στάϊκος Σταϊκόπουλος: Ο ήρωας του Παλαμηδιού που τρελάθηκε από μελαγχολία και πέθανε πάμπτωχος την ημέρα που αποφυλακίστηκε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 28.11.15 | 
 Ο ήρωας του Παλαμηδιού γεννήθηκε το 1798 στη Ζάτουνα της Αρκαδίας. Ο Πατέρας του Παναγιωτάκης ήταν κρεοπώλης ενώ ο ίδιος δερματέμπορος. Το 1818 πήγε στην Ύδρα όπου ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας δερμάτων. Εκεί μυήθηκε στηνΦιλική Εταιρεία από τον Νικόλαο Σπηλιωτόπουλο. Όταν ξεκίνησε η επανάσταση πήρε πρώτος τα όπλα και επικεφαλής στρατιωτικού σώματος, έσπευσε στο Άργος και έλαβε μέρος στην αντίσταση κατά του Κεχαγιάμπεη. Την παραμονή του Αγίου Ανδρέα στις 29 Νοεμβρίου του 1822, η νύχτα ήταν ασέληνη και ο θεός έριχνε ασταμάτητα.

Χριστούγεννιάτικο Παζάρι στο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 28.11.15 | 
Με μεγάλη Χαρά σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Χειροποίητων Ειδών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου