Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Παλιό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης είναι το κατάστημα με τα 1224 δενδρύλλια - Πως έπιασαν τους δράστες

15-10-2015 argolida-udroponiki kaliergia kannabis 2
Πέρα από μία τεράστια φυτεία που είχε στηθεί μέσα σε παλιό κλαμπ στο Ναύπλιο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News247, εντοπίστηκε σήμερα άλλη μία ακόμα πιο μεγάλη φυτεία του ίδιου κυκλώματος στην Φθιώτιδα, για την οποία η καταμέτρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Η πρώτη φυτεία εντοπίστηκε στο Ναύπλιο και είχε στηθεί από δύο Κροάτες που νοίκιασαν πριν 1,5 μήνα ένα παλιό νυχτερινό κλαμπ, δήθεν για να το ξανανοίξουν ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και μέσα άπλωσαν σε όλο τον χώρο την φυτεία τους, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News247, από τις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών που βρίσκονται σε εξέλιξη, εντοπίστηκε λίγο νωρίτερα, άλλη μία ακόμα μεγαλύτερη φυτεία στην Φθιώτιδα από μέλη του ίδιου κυκλώματος.
Η πρώτη περίπτωση στο Ναύπλιο έγινε αντιληπτή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την προσοχή των ανθρώπων που έδωσαν την πληροφορία στις Αρχές, το γεγονός ότι οι Κροάτες, ενώ είχαν νοικιάσει τον συγκεκριμένα χώρο δήθεν για να τον ξανανοίξουν ως κλαμπ, οι αυτόπτες μάρτυρες έβλεπαν καθημερινά φορτηγά να ξεφορτώνουν χώμα και λιπάσματα στον χώρο, που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τις δήθεν εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν αυτόν τον 1,5 μήνα... στον χώρο.
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης των στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση των Αρχών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, αστυνομική επιχείρηση στο δήθεν υπό κατασκευή νυχτερινό κέντρο, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.224 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 20 έως 50 εκατοστών περίπου, σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, αποτελούμενο από 317 ανακλαστήρες θερμότητας, 214 μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτες, θερμόμετρα, ανεμιστήρες κ.α.
Οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου συνέλαβαν τους δύο Κροάτες, ηλικίας 33 και 39 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό συνεργών τους.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.
Σήμερα και μεσημεριανές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής μαζί με συναδέλφους τους από άλλες Υπηρεσίες, εντόπισαν μία ακόμα μεγαλύτερη αντίστοιχη φυτεία καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης πιθανόν από μέλη του ίδιου κυκλώματος, αυτή την φορά στην Φθιώτιδα.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η καταμέτρηση των δενδρυλλίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 2.000 δενδρύλλια! Ο αριθμός των συλληφθέντων από την δεύτερη αστυνομική επιχείρηση στην Φθιώτιδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ενώ οι έρευνες για αυτή την περίπτωση βρίσκονται σε εξέλιξη.


Φωτογραφίες από το κατάστημα του Ναυπλίου όπου καλλιεργούσαν 1.224 δενδρύλλια χασίς

15-10-2015 argolida-udroponiki kaliergia kannabis
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, φυτεία 1.224 δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας σε κατάστημα στο Ναύπλιο.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, δύο Κροάτες.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κατάστημα και κατάσχεσαν:
• 1.224 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 20 έως 50 εκατοστών περίπου.
• Σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, αποτελούμενο από 317 ανακλαστήρες θερμότητας, 214 μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτες, θερμόμετρα, ανεμιστήρες κ.α.

15-10-2015 argolida-udroponiki kaliergia kannabis 2
15-10-2015 argolida-udroponiki kaliergia kannabis 3
15-10-2015 argolida-udroponiki kaliergia kannabis 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου