Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου μάζεψε τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες

12108798 888923517811805 7641883021611492594 n
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου συμμετέχοντας στην δράση αλληλεγγύης για την στήριξη των προσφύγων κατέθεσε στις οργανώσεις που συνέλεγαν ρουχισμό και τρόφιμα τη μικρή του συμβολή.
Στο φορτηγάκι αλληλεγγύης που ετοίμασαν συνέβαλαν, εκτός από τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους, πολίτες (ακόμη και από το Λυγουριό και το Αδάμι) που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τους πρόσφυγες με τη φράση: "Γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει μια νέα ευκαιρία στη ζωή".
Χθες, ο Παντελής Μπουκάλας σε ένα εξαιρετικό, όπως πάντα, κείμενό του με τίτλο "Ώστε ο ελληνικός λαός είναι ένα βδέλυγμα..." (Καθημερινή, Τέχνες και Γράμματα,11-10-2015), καυτηριάζοντας τις απόψεις του γνωστού συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη σημειώνει :
"Αυτός ο λαός-βδέλυγμα, ο λαός-καταστροφέας, ο λαός-τέρας, κτλ. στάθηκε με κάθε τρόπο στο πλευρό των προσφύγων (εξαιρουμένων φυσικά των χρυσαυγιτών και των αποβρασμάτων που βρήκαν ευκαιρία αισχροκέρδειας). Χωρίς καμία επιφύλαξη. Αναφανδόν. Από το υστέρημά του. Έτσι το ΄νιωσε και έτσι έπραξε. Σώνοντας το πρόσωπό του και το πρόσωπο της πατρίδας του, παρ' όλους, ξαναλέω, τους χρυσαυγίτικους λεκέδες. Δεν έτυχε ν' ακούσει ο καταπελτώδης συγγραφέας ένα από τα τόσα "Ευχαριστώ Ελλάδα" από χείλη πρόσφυγα, να διαβάσει ένα από τα "Μπράβο Έλληνες" ξένων δημοσιογράφων και εθελοντών;"
Μπράβο Έλληνες!
Γιώργος Κόνδηςhttp://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου