Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ «ΞΕΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΠΑΛΙΑΣ ΠΙΣΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΑ».


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο με θέμα την εγκατάλειψη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Ξενία» στην Ακροναυπλία καθώς και του χώρου της «Παλιάς Πισίνας» στον περιβάλλοντα χώρο του «Αμφιτρύωνα».



Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η πλήρης εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Ξενία» στην Ακροναυπλία προξενεί την οργή των πολιτών και δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την παρακμιακή κατάσταση που επικρατεί στα κτήρια και το χώρο. Οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί δεν αξιοποιούνται και δεν συντηρούνται εδώ και πολλά χρόνια οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Επίσης, οι πολίτες αναρωτιούνται για το πού υπάρχουν ευθύνες για αυτή την εγκατάλειψη των συγκεκριμένων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που η αξιοποίησή τους θα δημιουργούσε νέες θέσεις δουλειάς και θα τόνωνε την τοπική οικονομία με τρόπο αρμόζοντα στην ιστορία και τον πολιτισμό της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Αντίστοιχα εμφανής είναι η εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής του χώρου της «παλιάς πισίνας» στον περιβάλλοντα χώρο του «Αμφιτρύωνα», που πλήττει καίρια την εικόνα της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
(1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη κατάσταση της εγκατάλειψης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων που πλήττει καίρια την εικόνα της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου και στερεί δεδομένα αναπτυξιακής διάστασης»
PHOTO STUDIO B&G ΑΠΕ/ΜΠΕ

Read more: http://www.parapolitikaargolida.gr/2012/03/blog-post_7001.html#ixzz1pgd1T2p1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου