Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

 Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προχωρά η μελέτη επέκτασης του δικτύου του Αναβάλου στην περιοχή Επιδαύρου – Λυγουριού. Όπως προέκυψε από τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με τους μελετητές του έργου, έχει προσδιορισθεί νέα εναλλακτική λύση, η οποία συνδέει τις περιοχές Νέα Τύρινθα – Άγιος Ανδριαννός – Άγιος Δημήτριος – Λυγουριό – Δήμαινα και από εκεί τα δίκτυα για άρδευση Νέας και Παλαιάς Επιδαύρου.

Το βασικό αντικείμενο του έργου αφορά στα έργα μεταφοράς και διανομής νερού από την υφιστάμενη διώρυγα Αναβάλου για την άρδευση μικτής επιφάνειας 27.000 στρ. περίπου (καθαρή αρδευόμενη γεωργική γη 20.500 στρ. περίπου) στο Δήμο Επιδαύρου (τέως Δήμοι Ασκληπιού και Επιδαύρου).

Η διατιθέμενη παροχή του έργου είναι 2.500 m3/h, το συνολικό μήκος του αγωγού του έργου θα φθάσει τα 32 km, ενώ προβλέπεται επίσης η κατασκευή τριών (3) δεξαμενών νερού (αναρρύθμισης-αποθήκευσης) και 3 αντλιοστάσια (1 υδροληψίας & 2 ενδιάμεσα).

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Τόσο στην Επίδαυρο όσο και στην Ερμιόνη οι μελέτες επέκτασης του Ανάβαλου προωθούνται κανονικά. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την υλοποίηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Αργολίδας.» 

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου