Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί να επισκεφθείτε το Άργος

Γιατί να επισκεφθείτε το Άργος
Γιατί τo Άργος αποτελεί την αποτύπωση του Ελληνικού Πολιτισμού. Ένα απέραντο διαχρονικό μουσείο, με τη μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει η βαρύτητα της Ιστορίας, σε συνδυασμό με τα αρώματα των πορτοκαλεώνων της γύρω περιοχής.

Ως η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας, συμμετέχει στο Δίκτυο των Αρχαιότερων Πόλεων της Ευρώπης και αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο της χώρας, με πολυάριθμα και μοναδικά ευρήματα που τοποθετούνται σε κάθε ιστορική περίοδο των Ελλήνων. Έχει να προτείνει στον επισκέπτη πλήθος μνημείων από τους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους, μουσεία, ιστορικές εκκλησίες και πλούσια εκκλησιαστικά κειμήλια, την παλιά πόλη, χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, νεοκλασικά κτίρια, κ.λ.π.

Σήμερα, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έντονη εμπορική, βιομηχανική και αγροτική δραστηριότητα. Είναι μια σύγχρονη πόλη, που αναπτύσσεται πολύπλευρα και με δυναμισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, μπορεί να αποτελέσει προορισμό πολιτιστικού τουρισμού, τόσο για τη γνωριμία με την πόλη, όσο και για τη παρακολούθηση επιλεγμένων καλλιτεχνικών γεγονότων που πραγματοποιούνται σε στεγασμένους αλλά και γοητευτικούς υπαίθριους χώρους, με βασικότερους αυτούς του Αρχαίου Θεάτρου και του κάστρου της Λάρισας.

Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του μεγαλύτερου Αρχαιολογικού πάρκου του κόσμου, το οποίο περιλαμβάνει τις Μυκήνες (10 χλμ), την Αρχαία Τίρυνθα (6 χλμ), το Ναύπλιο (12χλμ), τη Λέρνα (10 χλμ) , την Επίδαυρο (40 χλμ ) μπορεί να αποτελέσει αφετηρία εξορμήσεων για τη γνωριμία τόσο με τους χώρους αυτούς, όσο και με τις φυσικές ομορφιές της Αργολίδας.

Στον επισκέπτη επιφυλάσσει εκτός των άλλων, μια ζεστή φιλοξενία στα μικρά αλλά σύγχρονα καταλύματα, γαστρονομικές απολαύσεις που σίγουρα δεν ξεχνιούνται, αλλά και νυχτερινές εξόδους με ποικιλία επιλογών.

Η πρόσβαση στη πόλη είναι εύκολη, καθώς απέχει μόλις 12 χλμ από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας - Τρίπολης (κόμβος Στέρνας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου