Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Στο μυαλό του Καλόπουλου

prosopikos | 19/2/2011 21:51

Μπορείς να καταλάβεις ανθρώπους σαν τον Καλόπουλο. Οταν καλούνται να διαιτητεύσουν ένα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τελειώσουν τον αγώνα και να πάνε σπίτια τους - ένα ακόμη ντέρμπι θα έχει τελειώσει. Και για να το κάνουν αυτό πρέπει να ανεχτούν τους κάφρους που πετάνε κροτίδες με στόχο να σκοτώσουν παίκτες, τους τραμπουκισμούς του Μητρόπουλου και αν χρειαστεί να ακυρώσουν γκολ του ΠΑΟ. Μόνο που έτσι μπορείς και να καταλάβεις πώς παίρνει ο Ολυμπιακός πρωταθλήματα...
Η ψυχολογική βία που ασκείται στον διαιτητή ξεκινάει από την αρχή: όταν τα χουλιγκάνια γεμίζουν καπνογόνα το γήπεδο τίθεται εμπράκτως και με εντυπωσιακό τρόπο η αμφισβήτηση για το αν μπορεί να γίνει το ματς - «θα γίνει μόνο όταν και αν το επιτρέψουμε "εμείς"». Αρχίζει λοιπόν το ματς με δέκα λεπτά καθυστέρηση, αφού το «επιτρέπει» επιτέλους η κερκίδα. Και στο πρώτο σφύριγμα υπέρ του ΠΑΟ, μια αντικανονική προβολή του Μιραλάς, να' σου ο Τάσος Μητρόπουλος να ζητάει τον λόγο με αυτόν τον χαρακτηριστικό τραμπούκου τρόπο από τον διαιτητή. Το μήνυμα έχει δοθεί.
Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται πολλή κουβέντα. Ο Καλόπουλος τελεί υπό ψυχολογική ομηρία. Οι αποφάσεις του είναι τέτοιες που θα διασφαλίσουν την «ομαλή» διεξαγωγή του αγώνα. Που σημαίνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι κάφροι δεν θα το κάψουν και ότι ο Μητρόπουλος δεν θα φτάσει στη σέντρα «διαμαρτυρόμενος».
Ετσι, ο Μιραλάς δεν τιμωρείται με κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του. Ετσι το χέρι πέναλτι του Τοροσίδη θα μετατραπεί σε «κάτι» υπέρ του Ολυμπιακού. Ετσι το γκολ του Κατσουράνη θα ακυρωθεί ως οφσάιντ μολονότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού καλύπτεται από τρεις αντιπάλους του. Ετσι το φάουλ στον Σισέ στο 88' μετατρέπεται σε άουτ. Ετσι έρχεται κάποια στιγμή και η ευκαιρία του Τζιμπούρ να κάνει το καθήκον του, να σώσει τα ερυθρόλευκα πρωτοσέλιδα της Κυριακής και να βγάλει τους θλιβερούς τύπους της ΝΕΤ από την αμήχανη θέση να προσπαθούν να μιλούν για Ολυμπιακό ενώ αυτός έχει αγωνιστικά επισκιαστεί στο γήπεδο από το τον ΠΑΟ από το 30' και μετά.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα. Οπως ίσως θα το έπαιρνε ακόμη και αν έχανε από τον ΠΑΟ στο ντέρμπι. Αλλά πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον. Να τελειώνει η μία σεζόν, να πάμε σπίτια μας...

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?amp;pid=49&aid=87553#ixzz1ERFNWxvY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου