Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

28 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΠΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ




 Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στην Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα στα πλαίσια του 28 Φεστιβάλ Ναυπλίου, παρουσιάστηκε  παράσταση για πιάνο 4 χέρια, από τους  HaraldOssberger – Χρήστος Μαράντος σε έργα RobertSchumann,DimitrisMousouras, ClaudeDebussy και IgorStrawinsky.

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από το Ναύπλιο, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Καστανοκέφαλοι γλάροι σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019. Έχει μήκος 35-38 εκατοστά και είναι  μεγαλύτερος από περιστέρι ενώ είναι σημαντικά μικρότερος από τον επίσης κοινό Ασημόγλαρο (Larus cachinnans), με τον οποίο παρατηρείται μαζί πολύ συχνά. Το κεφάλι το χειμώνα είναι λευκό εκτός από μια μικρή σκούρα κηλίδα πίσω από κάθε μάτι.

28 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ




 Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στο Βουλευτικό  στα πλαίσια του 28 Φεστιβάλ Ναυπλίου ,έγινε αφιέρωμα σε εξέχοντες Ελληνοκαναδούς, Καναδούς και Έλληνες συνθέτες.Η Μίνα Πολυχρόνου, υψίφωνος – Άρτεμις Μπόγρη, μεσόφωνος, Θοδωρής Τζοβανάκης, πιάνο, Κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima”, Στέλλα Τσάνη, βιολί – Mπρουνίλντα – Ευγενία Μάλο, βιολί, Ηλίας Σδούκος, βιόλα – Λευκή Κολοβού, βιολοντσέλο

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




Γεράκια το είδος κιρκινέζια και βραχοκιρκινέζια πετούν σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. Το είδος  αυτό των γερακιών κάθε χρόνο έρχεται  στην περιοχή της παραλίας Αρβανιτιάς για να γεννήσουν τα μικρά τους στα απόκρημνα βράχια της Ακροναυπλίας . Η περιοχή προστατεύεται από την διεθνή σύμβαση NATURE 2000.  Εντός της προστατευόμενης περιοχής, περιλαμβάνεται και μία σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΠΠΕ) της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Έντομο το είδος σκαθάρι  Protaetia aeruginosa (Coleoptera, Cetoniidae), με εντυπωσιακά μεταλλική πράσινη όψη. σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 2 Ιουλίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΑΥΡΑ




Μία πελοποννησιακή σαύρα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 2 Ιουλίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ASILIDAE ΜΙΑ ΜΥΓΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ




Εντομο το είδος asilidae ,σε τοποθεσία στο Ναύπλιο, Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. Η Asilidae είναι  μία μύγα ληστής, που ονομάζεται επίσης  και δολοφόνος . Είναι γεροδεμένο έντομο , αγκαθωτή  μύγα  με μια σύντομη, stout προβοσκίδα. Το όνομα «ληστής  που πετάει" αντικατοπτρίζει εμφανώς  την επιθετική και εξοντωτικής συνήθεια της.

Ρεσιτάλ πιάνου του διεθνούς φήμης Mícéal O’Rourke στο 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Ρεσιτάλ πιάνου του διεθνούς φήμης Mícéal O’Rourke στο 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
Με ρεσιτάλ πιάνου από τον Ιρλανδό πιανίστα Mícéal O’Rourke συνεχίστηκε για 4η μέρα το 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ο «ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ»



«ΜΕΤΑ ΤΙΣ εκκλήσεις της γειτονιάς της οδού Αβέρωφ στην Πρόνοια Ναυπλίου οι Αρχές βρήκαν σήμερα το πρωί το πτώμα ενός  άτυχου ηλικιωμένου άνδρα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε πεθάνει μέρες πριν τον βρουν. 

Πρόκειται για τον Σ.Κ  γνωστή φυσιογνωμία στη πόλη του Ναυπλίου, ο οποίος κυκλοφορούσε με ένα τρίκυκλο μηχανάκι κάνοντας οικοδομικές εργασίες…»

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μία γάτα κάθεται δίπλα στο καμπαναριό της Εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Ναύπλιο, Δευτέρα 1 Ιουλίου  2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ





Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019.

28 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-H ΧΟΡΩΔΙΑ YALE ALUMNICHORUS ΚΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ACADEMICA ΑΘΗΝΩΝ


Η χορωδία YALE AlumniChorus και η Ορχήστρα Academica Αθηνών στο λιμάνι του Ναυπλίου στα πλαίσια του 28 Φεστιβάλ της πόλης, Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. Πιστός στην υπόσχεσή του ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει την διαρκή αναβάθμιση του Φεστιβάλ Ναυπλίου. Φτάνοντας στην 28η χρονιά του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μια επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, έχουν συμβάλει σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης: στο Βουλευτικό, την πρώτη βουλή της Ελλάδας, την πλατεία Αγίου Γεωργίου μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και το λιμάνι της πόλης.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΧΩΝΙΚΑ ΑΡΓΟΥΣ




Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο ομώνυμο Εκκλησάκι στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Χώνικα του δήμου Άργους Μυκηνών. Στον εσπερινό συμμετείχε πλήθος πιστών που ευλαβούνται τους αγίους. Το παρεκκλήσιο βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την εθνική οδό Ναυπλίου-Μυκηνών.
Τον εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου