Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ



Η κακοκαιρία Αντίνοος όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους έπληξε την Αργολίδα ,Τρίτη 16 Ιουλίου 2019. Ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από εκκωφαντικές αστραπές έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε γειτονιές του Ναυπλίου και όλα δείχνουν πως ο Αντίνοος έφτασε στην Αργολίδα εξασθενημένος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Παρά τις αντίξοες συνθήκες εόρτασε μεγαλοπρεπώς η ομώνυμη ιερά μονή επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο Άργος. Το εσπέρας της Τρίτης 16 Ιουλίου 2019 τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος 

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Αργολίδος


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμούν τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος  χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

''Οι Κληρικοί παραμένουν στην μισθοδοσία του δημοσίου''



Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και πρόσθεσε ότι οι κληρικοί παραμένουν στην μισθοδοσία του δημοσίου.

"Η πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία δεν ήταν καν συμφωνία, κατέρρευσε. Εμείς διαφωνούμε. Οι κληρικοί παραμένουν στην μισθοδοσία του δημοσίου" τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΥΚΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ




Έντονη συννεφιά πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019.

Αργολίδα: Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην παραλία Νέας Κίου


Αργολίδα: Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην παραλία Νέας Κίου (βίντεο)
Μία ακόμα θαλάσσια χελώνα βρέθηκε νεκρή από λουόμενους ,στην παραλία Νέας Κίου, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019. 

ΣΠΟΡΑΔΕΣ-ΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ




Στιγμιότυπα από το νησί της Σκοπέλου ,Τρίτη 16 ΙουλΗ Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Έχει έκταση περίπου 96 τετραγωνικά  χιλιόμετρα  και περίμετρο 67 χιλιόμετρα.Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου..Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια.

Σφαγή στο Ναύπλιο - Αιματηρά επεισόδια με Ρομά στο κέντρο της πόλης

Σφαγή στο Ναύπλιο -Αιματηρά επεισόδια με Ρομά στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

 Έξω από το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουλίου προκλήθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια με Ρομά, που κατέληξαν να βάψουν την άσφαλτο με αίμα. 

ΣΠΟΡΑΔΕΣ- ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ




Το φεγγάρι πάνω από το νησί της Σκοπέλου στις Σποράδες λίγο πριν την Πανσέληνο του Ιουλίου,  Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου
 Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 3154/15-07-2019 Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη/Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αύριο Τρίτη 16-07-2019 προβλέπεται να σημειωθούν στην περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου καιρικά φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. 

Ο Ναυπλιώτης που συμμετείχε με τον Μαγγελάνο στον Πρώτο Περίπλου της Γης

Ο Ναυπλιώτης που συμμετείχε με τον Μαγγελάνο στον Πρώτο Περίπλου της Γης
 Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1519, ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος, για λογαριασμό των Ισπανών, αναχωρεί από το Σανλούκαρ της Ισπανίας με σκοπό να ανακαλύψει το θαλάσσιο πέρασμα νότια της Αμερικανικής ηπείρου και να φτάσει στα Νησιά των Μπαχαρικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου