Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γίνεται γνωστό ότι ,με την ευκαιρία της εορτής της κοιμήσεως της Αγίας Αννης την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 ,στον Ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Εργατικών Κατοικιών Ναυπλίου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία .

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΜΕΛΙΣΣΑ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ




Μία θηλυκή μέλισσα  το είδος Ξυλουργός ,xylocopa pubescens,σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019.Η μέλισσα ζει  σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Κυμαίνεται από το Πράσινο Ακρωτήριο έως τη Νότια Ασία .

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΖΙΤΖΙΚΙ




Τζιτζίκι κάθεται σε δένδρο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΨΑΡΙΑ




Ψάρια κολυμπούν στην παραλία Καστράκι μεταξύ Ασίνης και Τολού στην Αργολίδα, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Μία μικρή γατούλα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΚΥΛΙΩΝ




Δύο σκυλιά το είδος Γερμανικός  ποιμενικός, παίζουν στην παραλία της Νέας Κίου  στην Αργολίδα με φόντο την πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019. Ο Γερμανικός ποιμενικός (Schäferhund, German Shepherd) είναι ράτσα σκύλου, γνωστή στην καθημερινότητα ως λυκόσκυλο. Χρησιμοποιείται ως σκύλος φύλακας κι ως ποιμενικό. Λόγω της δύναμής του χρησιμοποιείται από την αστυνομία παγκοσμίως

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΤΑΧΤΟΤΣΙΚΝΙΑΣ




Πτηνό το είδος σταχτοτσικνιάς κάθεται στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου με φόντο την πόλη ,Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι στην Αργολίδα το 2018 για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε γεωργικά προϊόντα


Τι έδειξαν οι έλεγχοι στην Αργολίδα το 2018 για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε γεωργικά  προϊόντα
Το επίσημο πρόγραμμα Δειγματοληψιών του ΥπΑΑΤ καθορίζει τον αριθμό και το είδος των δειγμάτων που ελέγχονται από κάθε ΔΑΟΚ σε ετήσια βάση. Με αυτό καθορίζονται οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους πώλησης. 

Έχοντας ολοκληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα ελέγχων υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων για το 2018, καθώς και τους εργαστηριακούς έλεγχους και μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. 

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ»



ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ»

(μέρος β΄)

ΑΦΟΡΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ από την πώληση των πυραύλων S 400 από το αδελφό «ξανθό γένος» των “ευλαβών” Ρώσων στους Τούρκους, οι οποίοι κατά κύριο λόγο στήνονται στρατηγικά εναντίον του Έθνους μας, όταν στο εγγύς μέλλον ,ο μη γένοιτο, θα ρίχνουν σαν τις μύγες τα Ελληνικά μαχητικά και θα σκορπούν τον θάνατο και τον όλεθρο στα νέα παιδιά της Πατρίδας μας, ας γυρίσουμε την μνήμη μας λίγο στο παρελθόν για να δούμε δείγματα από την πρόστυχη και υποκριτική στάση των “Ρώσων αδελφών μας” προς στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

ΤΟ ΑΣΠΙΔΟΝΕΡΟ



Η ΣΟΦΙΑ των παλαιών Μοναχών του Αγίου Ορούς , όπως αποθησαυρίστηκε από τους Βυζαντινούς μας προγόνους, έδινε λύσεις σε πολλά προβλήματα και δυσκολίες της καθημερινότητάς τους , όπως σε περιπτώσεις από αιφνίδια δαγκώματα φιδιών ή άλλων δηλητηριωδών ερπετών.

* * *

“…ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ πάλι στην Ι.Μονή της Μεγίστης Λαύρας, παρατήρησα ότι μπήκε στο καθολικό ο γνωστός μου π.Παϊσιος, που ήταν τότε Εκκλησιαστικός, και βγήκε κρατώντας μία μεγάλη γυάλινη φιάλη (νταμιζάνα).

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Γεράκι το είδος γερακίνα Buteo-Buteo ψάχνει για τροφή στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΓΛΑΡΟΙ




Μαυροκέφαλος και καστανοκέφαλοι  γλάροι στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019. Θαλασσοπούλι που έχει κατάμαυρο κεφάλι το καλοκαίρι, όπως λέει και το όνομά του, ενώ το υπόλοιπο φτέρωμα του σώματος παραμένει λευκό. Μερικώς μεταναστευτικό πουλί, φωλιάζει και στην Ελλάδα, πότε στο Δέλτα του Έβρου και πότε στην Αλυκή Κίτρους, τη μεγαλύτερη αποικία Μαυροκέφαλων Γλάρων στην Ευρώπη (εκτός της πρώην ΕΣΣΔ) με πληθυσμό 7.000 ζευγάρια το 1988, και πότε στο Δέλτα του Αξιού.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ





Ο ήλιος ανατέλλει μέσα από τα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου