Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ




Οι μαθητές/ριες της ΣΤ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου στο πλαίσιο του « Νοιάζομαι και Δρω», καλάντισαν  το Λάζαρο στα παλιά σοκάκια της πόλης, με τη Διευθύντρια του Σχολείου  Τσαγκαρέλη Βασιλική και τη δασκάλα της τάξης Τόσκα Δήμητρα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν  τα παιδιά από τα κάλαντα θα δοθούν στη Κιβωτό του Κόσμου.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ


17/04/2019 – 01/05/2019

Τριανόν, ώρα 11.00 - 23.00

Η ομάδα χειροτεχνών ARTIFACT μαζί με το Σωματείο Υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ», διοργανώνουν Πασχαλινή έκθεση στο φουαγιέ του Τριανόν.


18/04/2019

11:00 Δρέπανο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Δρεπάνου παρουσιάζει πασχαλινά δρώμενα στο χώρο του Νηπιαγωγείου.

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν πασχαλινές λαμπάδες για την Ανάσταση του Κυρίου!

Ακολουθεί αφήγηση παραμυθιού με θέμα την Πασχαλιά.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ- Η ΡΟΖ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Το ΄΄ροζ΄΄ φεγγάρι του Απριλίου, ανατέλλει πάνω από το κάστρο Παλαμήδη στο Ναύπλιο μία ημέρα πριν την Πανσέληνο του Απριλίου, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Η ροζ πανσέληνος συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. Δε είναι όντως το φεγγάρι ροζ, απλά έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζει την Άνοιξη. Το Wild Ground Phlox αποκτά ένα λαμπερό ροζ χρώμα και συνδέεται με την πανσέληνο του Απριλίου, σηματοδοτώντας παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα, την αρχή της Άνοιξης και το Πάσχα. Το χρώμα του φεγγαριού θα είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο. Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της διάχυσης του φωτός από το φεγγάρι στην σκονισμένη ατμόσφαιρα, όταν το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, «μεταφέροντας» τα χρώματα αυτά στα μάτια μας. Για τον ίδιο λόγο έχουμε και κόκκινα ηλιοβασιλέματα, εξηγούν οι ειδικοί.

Αποκαταστάσεις σε 8 ιερούς Ναούς της Αργολίδας ενέκρινε το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου

Αποκαταστάσεις σε 8 ιερούς Ναούς της Αργολίδας ενέκρινε το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου
 Πλήθος προγραμματικών συμβάσεων για έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης σημαντικών Ιερών Ναών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας εγκρίθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Πηγής Δαλαμανάρας για το έργο: «Συντήρηση τέμπλου Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας». 

ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ



Αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στο Άργος, ο Βυζαντινός μας Χορός θα παρουσιάσει εκδήλωση με ύμνους της Αγίας Μεγάλης και Εβδομάδας με τίτλο "Από το Πάθος στην Ανάσταση". Θα ακουστούν ορισμένα από τα σπουδαιότερα υμνολογήματα της Εβδομάδας των Παθών αλλά και της Αναστάσεως. Προλογίζει και πραγματοποιεί ερμηνευτικούς σχολιασμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.

 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τρεις λασποσκαλίδρες και μία δρεπανοσκαλίδρα(Δ) στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΜΟΥΣΤΑΚΟΓΛΑΡΟΝΟ




Πτηνό  το είδος μουστακογλάρονο πετά πάνω από τον Υδροβιότοπο Νέας Κίου ψάχνοντας για τροφή, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.Το μουστακογλάρονο (Chlidonias hybrida) είναι περαστικό από τους υγρότοπους της Αργολίδος . Στην Ελλάδα φωλιάζει σε λίμνες της βορειοδυτικής Ελλάδας και κυρίως στην Κερκίνη.

 

Διεθνής Ημέρα Μνημείων - Το κάστρο Λάρισα του Άργους

 Διεθνής Ημέρα Μνημείων - Το κάστρο Λάρισα του Άργους
Σήμερα Διεθνής Ημέρα Μνημείων  η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους τα μουσεία και τα μνημεία είναι ελεύθερη .

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ




Πυκνά σύννεφα με έντονη βροχόπτωση στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 17 Απριλίου .

Εκκλησιαστικά σκεύη βρήκε νεαρός κάτω από το Παλαμήδι στο Ναύπλιο




Εκκλησιαστικά σκεύη, όπως εικόνες καντήλια ασημένια ,θυμιατά και άλλα βρήκε περιπατητής στο βουνό κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην πρόνοια Ναυπλίου ,κάτω από το κάστρο Παλαμήδι, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στην Αργολίδα που εμπλέκεται σε ληστεία

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στην Αργολίδα που πιθανόν να εμπλέκεται σε ληστεία (βίντεο)
 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο στην Αργολίδα που εμπλέκεται σε ληστεία η οποία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019 στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου.

Δηλώσεις Δήμαρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για τους βανδαλισμούςτου αγάλματος του Καποδίστρια



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη νέα καταστροφή που υπέστη, από αγνώστους, το χέρι τουάγαλματος του Καποδίστρια, στην ομώνυμη πλατεία στο Ναύπλιο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα το νέο βανδαλισμό που υπέστη το άγαλμα του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια,το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία εδώ στο Ναύπλιο.

"Προσκυνούμεν σου τα Πάθη".



Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό αγίου Νικολάου στο Άργος, ο Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους" θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και τίτλο: "Προσκυνούμεν σου τα Πάθη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου