Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Αργολίδα: Στο Τολό έκαψαν τον Ιούδα στη θάλασσα

Αργολίδα: Στο Τολό έκαψαν τον Ιούδα στη θάλασσα (βίντεο)
Για ακόμη μια χρονιά μετά τη λειτουργία της «Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το κάψιμο του Ιούδα, μέσα στη θάλασσα από τους αλιείς του γνωστού θέρετρου της Αργολίδας την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 2019.

Ναύπλιο: Με δεκάδες όπλα "εκτέλεσαν" και φέτος τον Ιούδα στην Ασίνη

Ναύπλιο: Με δεκάδες όπλα "εκτέλεσαν" και φέτος τον Ιούδα στην Ασίνη (βίντεο)
 Δεκάδες οπλοφόροι στο χωριό Ασίνη του Δήμου Ναυπλιεών στην Αργολίδα, συμμετείχαν και φέτος ανήμερα του Πάσχα στο έθιμο της "εκτέλεσης" του Ιούδα την Κυριακή 27 Απριλίου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ




Αρνιά και κοκορέτσι ψημένα στη σούβλα σε οικία στην περιοχή Αρια Ναυπλίου, Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ανάσταση στο νησί της Κέρκυρας το νησί του Αγίου Σπυρίδωνα

Σε 85 οικογένειες μοίρασε φαγητό ανήμερα το Πάσχα το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, προσέφερε και σήμερα Κυριακή του Πάσχα, ημέρα της Αναστάσεως του Χριστού , ημέρα της αγάπης και της προσφοράς, ένα γεύμα αγάπης, προς όλους τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη, όπως άλλωστε κάνει κάθε μέρα σε ανθρώπους οι οποίοι είναι θύματα της οικονομικής κρίσης.

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Το Πάσχα γιόρτασαν στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ναύπλιο οι καθολικοί που ζουν στην πόλη αλλά και οι επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους στην Αργολική πρωτεύουσα, Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019. Την αναστάσιμη λειτουργία τέλεσε ο Πολωνός εφημέριος του ναού π. Georges Chorzempa. Μεταξύ των καθολικών πιστών που παρακολούθησαν τη λειτουργία ήταν προσωπικό και αξιωματούχοι από την Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα.

Γέμισαν σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια τα γραφικά δρομάκια του Ναυπλίου

Γέμισαν σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια τα γραφικά δρομάκια του Ναυπλίου (βίντεο)
 Η τσίκνα και οι μυρωδιές από το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία πλημμύρισαν την πόλη του Ναυπλίου από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Η Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

  
Την Αναστάσιμη ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Μητροπολίτης Αργολίδος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έψαλλε το Χριστός Ανέστη κάτω από τον χαρμόσυνο ήχο των κωδωνοκρουσιών από όλες τις εκκλησίες του Ναυπλίου. Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησε πλήθους πιστών. Μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, υποψήφιου Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού.

Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



Την Κυριακή 5η Μαϊου 2019, έορτή τής Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, πανηγυρίζει ό Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.

Τήν παραμονή τής έορτής, Σάββατο 4η Μαϊου 2019 καί ώρα 7.30 μ.μ. θά ψαλή Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας καί θείου κηρύγματος, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου  έν συνεχεία, περί ώραν 9.15 μ.μ. θά γίνη ή λιτάνευσις τής Ίεράς Είκόνος τής Αγίας Ειρήνης παιανιζούσης τής Φιλαρμονικής Ορχήστρας τής Δημοτικής Ένότητος Νέας Κίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΤΗΔΕΣ




Εντυπωσιακό και θορυβώδες, το Πάσχα στην Κέρκυρα φέρνει στο νου όλων το περίφημο έθιμο με τους μπότηδες που λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗ ANNA

Καλοκαίρι θυμίζουν οι παραλίες του Ναυπλίου

Καλοκαίρι θυμίζουν οι παραλίες του Ναυπλίου
Καλοκαίρι θυμίζουν οι παραλίες στο Ναύπλιο καθώς πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν να ξεκινήσουν τα μπάνια τους παραμονή του Πάσχα βοηθούντος και του καιρού.

Στο Ναύπλιο το κρουαζιεροπλοιο "Costa Neoriviera" με 1.167 επιβάτες

Στο Ναύπλιο το κρουαζιεροπλοιο "Costa Neoriviera" με 1.167 επιβάτες
 Το μήκους 216 μέτρων κρουαζιερόπλοιο "Costa Neoriviera" της Costa Cruises με σημαία Ιταλίας, κατέπλευσε αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου το πρωί του Μ. Σαββάτου.

Κατανυκτική ατμόσφαιρα με την Γλυκερία την Μ. Παρασκευή στο Άργος

Κατανυκτική ατμοσφαιρα με την Γλυκερία την Μ. Παρασκευή στο Άργος (βίντεο)
Κατανυκτική ατμοσφαιρα στην πόλη του Άργους το βράδυ της Μ. Παρασκευής δημιουργησε η φωνή της Γλυκερίας που έψαλε τα εγκώμια, ύμνους και θρήνους του Επιτάφιου.

Η περιφορά του Επιτάφιου του Αγίου Δημητρίου Ινάχου Αργολίδας

Η περιφορά του Επιτάφιου του Αγίου Δημητρίου Ινάχου Αργολίδας
Ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ινάχου Άργους- Μυκηνών Πρωτοπρεσβύτερος Θεοδόσιος Μπονταϊτης ευχαρίστησε, μετά το τέλος της Ακολουθίας του Επιταφίου, τις Κυρίες και Δεσποινίδες της ενορίας για το εξαιρετικά επιτυχημένο καλαίσθητο έργο με τα κατωτέρω λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου