Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στην Ι. Μ. Άρτης



Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, της πόλεως Άρτης, στην Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Ναύπλιο: Σε κλίμα κατάνυξης οι πρώτοι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο στο Ν. Ροεινο

Ναύπλιο: Σε κλίμα κατάνυξης οι πρώτοι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο στο Ν. Ροεινό (βίντεο)
Με κάθε λαμπρότητα και σε ένα κατάμεστο ναό από πιστούς ,ξεκίνησαν οι χαιρετισμοί στην Υπεράγια Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Ναυπλίου στην Αργολίδα.

Η Αγιά Σοφιά τ΄Αναπλιού

Η Αγιά Σοφιά τ΄Αναπλιού
Του Τόλη Κοϊνη

Μια φορά και έναν καιρό, το Ανάπλι ήταν χτισμένο πάνω στην κορυφή της Ακροναυπλίας. Ήταν τα χρόνια εκείνα που οι αυτοκρατορικοί δρόμωνες με τον δικέφαλο αετό και τον σταυρό καθάριζαν τις θάλασσες από τους Σαρακηνούς πειρατές. Τότε έκαναν την εμφάνισή τυος στον τόπο μας δυο σημαντικοί άγιοι, ο Άγιος Πέτρος επίσκοπος Άργους και Ναυπλίου και ο φοβερός ιεροκήρυκας Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε (ο πολιούχος της Σπάρτης).

Σε συνεργασία πολλών φορέων πραγματοποιήθηκε η άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019» στο Ναύπλιο

Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ναυπλίου στο προαύλιο χώρο των  εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, με σενάριο την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019».

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ

"Μαθαίνω για την Καινή Διαθήκη"


Μαθαίνω  για την Καινή Διαθήκη (Ιάκωβος Κανάκης)


Στό πόνημα αὐτό, ὅπως καί στό ἀντίστοιχο τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης σημειώνονται καί οἱ βασικές θεολογικές ἰδέες κάθε βιβλίου. Ὡς κληρικοί, θεολόγοι, ἀλλά καί ὡς πιστοί, πρέπει νά ἔχουμε μία σφαιρική γνώση ὅλων αὐτῶν τῶν θεμάτων, πού δέν εἶναι μία ἱστορία τοῦ πρώτου χριστιανικοῦ αἰώνα, ἀλλά «ζωντανά» κείμενα πού μᾶς ἀφοροῦν τόσο ὡς ξεχωριστά πρόσωπα, ὅσο καί σάν ἐκκλησιαστικές κοινότητες ἀπανταχοῦ τῆς γῆς.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΡΓΥΡΟΤΣΙΚΝΙΑΣ



Πτηνό το είδος Αργυροτσικνιάς (Ardea alba) κάθεται σε δένδρο σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Νέας Κίου στην Αργολίδα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

 


Ἑλληνική Δημοκρατία
Ἱερά Μητρόπολις Ἁργολίδος
Ἑνοριακός Ἱερός Ναός «Θεομάνας – Ὀδηγητρίας» Νέας Κίου
Τηλ. 27510-51691, 51752

Νέα Κίος 13 Μαρτίου 2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι:
τήν Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 , Α΄ Κυριακή των Νηστειών , Κυριακή της Ορθοδοξίας , η Εκκλησία μας πανηγυρίζει το ιστορικό γεγονός της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και γενικότερα την νίκην της του Χριστού Ορθοδόξου πίστεως εναντίον των οργάνων της πλάνης του σκότους και των πάσης φύσεως αιρετικών δοξασιών.

Α' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ



Οι Ά χαιρετισμοί Προς την Υπεραγία Θεοτόκο Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους θα αρχίσουν στις 7μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου