Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Εκκίνηση του 6ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

Εκκίνηση του 6ου Μαραθωνίου Ναυπλίου (βίντεο)
Ένα πολύχρωμο ποτάμι 1.000 περίπου αθλητών ξεχύθηκε από την αφετηρία του 6ου Μαραθωνίου Ναυπλίου στις 9 το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου όταν δόθηκε η εκκίνηση των αγωνισμάτων του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου.

Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης
Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο σπουδαίος Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο εξάδερφός του Ντρέικ Μπεχράκις.

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας του Ακαθίστου Ύμνου στην Αργολίδα η ταφή του Μητροπολίτη Ελευσίνος

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας του Ακαθίστου Ύμνου στην Αργολίδα η ταφή του Μητροπολίτη Ελευσίνος
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευσίνος κυρού Ιεροθέου (Πετράκη), στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Αποκριάτικοι χοροί και δρώμενα από το εργαστήρι Ελληνικού χορού στο Ναύπλιο




Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού του Χρήστου Λεβέντη στο Ναύπλιο, παρουσίασε δρώμενα, τραγούδια και χορούς εμπνεόμενα από τη λαϊκή παράδοση στην  Πλατεία Συντάγματος. Τα παιδιά με τα κουδούνια τους και τις αποκριάτικες στολές τους χόρεψαν νησιώτικα  κι  άλλα τραγούδια από την Ελλάδα με θέμα την Αποκριά. Η βραδιά έκλεισε με τα κάλαντα για το καλωσόρισμα της Άνοιξης.  

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κισάμου στην Κρήτη



Στους ανοιχτούς και φιλόξενους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης φιλοξενήθηκε η καθιερωμένη προ της Μ. Σαρακοστής Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως μας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Τα χαρίσματα της Ιερωσύνης». Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε εις την αναζωπύρωση του χαρίσματος και την αγάπη, καθώς όπως σημείωσε «Χαρίσματα χωρίς αγάπη είναι κάλπικα. Με την αγάπη, συνέχισε, οικοδομείται η Εκκλησία. Η θέση στην βασιλεία του Θεού εξαρτάται από την καλλιέργεια των χαρισμάτων».

Μικρά παιδιά στο Ναύπλιο ξετρελάθηκαν κάνοντας βόλτες με άλογα στο WISH

Μικρά παιδιά στο Ναύπλιο ξετρελάθηκαν κάνοντας βόλτες με άλογα στο WISH (βίντεο)
 Ο νέος Παιδότοπος WISH που ξεκίνησε την λειτουργία του στον κόμβο Αγίας Ελεούσας στο Ναύπλιο διοργάνωσε μια όμορφη εκδηλωση για τους μικρούς του φίλους.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μία γάτα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου ,Σάββατο 2 Μαρτίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Ανοιξιάτικες εικόνες από το Ναύπλιο, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019. Άνοδο της θερμοκρασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.

Μνημόσυνο στο Ναύπλιο για τους πεσόντες Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς στο βωμό του καθήκοντος


Μνημόσυνο στο Ναύπλιο για τους πεσόντες Αστυνομικούς στο βωμό του καθήκοντος
Το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.

Με επιτυχία μεγάλη άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες στο Άργος

Με επιτυχία μεγάλη άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες στο Άργος (βίντεο)
Το Δ.ΙΕΚΆργους και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) της Ιατρικής Σχολής "Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των καταστροφών" διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και την υποστήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνώνάσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας, το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 στον λόφο της Ασπίδας, στο Άργος.

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Τριετές μνημόσυνο για τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Γκουριώτη




Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 τελούμε μνημόσυνο στον Ι.Ν.Αγίου Νεκταρίου (εργατικές κατοικίες )Ναυπλίου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αγαπημένου μας Πατέρα ,Παππού και Αδελφού π. Ανδρέα Γκουριώτη (πρωτοπρεσβύτερος)

Εκπαιδευτική εκδήλωση - ομιλία στα πλαίσια του Μαραθωνίου Ναυπλίου

   


Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard, Αίθουσα Διαλέξεων «Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη» σε συν διοργάνωση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστημίου Harvard & ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική εκδήλωση - ομιλία στα πλαίσια του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Για 6η χρονιά το Ναύπλιο ζει σε ρυθμούς Μαραθωνίου - Παρουσίαση της διοργάνωσης

Για 6η χρονιά το Ναύπλιο ζει σε ρυθμούς Μαραθωνίου - Παρουσίαση της διοργάνωσης (βίντεο)
 Στους ρυθμούς του 6ου Μαραθωνίου ζει το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή. Ο 6oς Μαραθώνιος Ναυπλίου θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Καποδίστρια , στο κέντρο της πόλης.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ


Εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών ο Μητροπολίτης Ελευσίνος Ιερόθεος (Πετράκης) του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ελευσίνος γεννήθηκε το 1930 στο Κάιρο της Αιγύπτου , στις 6 Φεβρουαρίου 1977 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ελευσίνος. Το 1982 απεσύρθη της ενεργού υπηρεσίας και διέμενε στον Πειραιά. Στις 26 Νοεμβρίου 2018 προήχθη σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου