Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε την εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, ο ομώνυμος Ιερός ναός στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου. Φέτος κατά την ιερά πανήγυρη ο Ιερός Ναός είχε την ευλογία να φιλοξενήσει  το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παρθενίου του εν Κουδουμά της Κρήτης για ολιγοήμερη προσκύνηση.
Την παραμονή της εορτής  Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε η  υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του οσίου στα προπύλαια του ναού και εν συνεχεία τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά  αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος ,ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου.

ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΙΧ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου στην οδό Ασκληπιού στο Ναύπλιο στο ύψος του ΦΟΥΓΑΡΟΥ.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΜΕ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ


Ναύπλιο: Εντυπωσιακά έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την "Ναυτική Ναυπλιάδα 2018" (βίντεο)

 Πανηγυρικά έληξαν το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις της 3ης Ναυτικής Ναυπλιάδας στο Ναύπλιο.  Στο «Π» του Ναυπλίου οδηγούσαν όλοι οι δρόμοι. Εκεί οδηγήθηκαν οι χορωδοί με την Κερκυραϊκή χορωδία «San Giacomo», το χορευτικό των φίλων του Π.Λ.Ι., η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου και οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΟΥΔΟΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Παρθενίου στο Ναύπλιο (βίντεο)
Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε την εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, ο ομώνυμος Ιερός ναός στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου.

Αργολίδα: Πλήθος κόσμου στη Γιορτή της θάλασσας στη Νέα Κίο

Αργολίδα: Πλήθος κόσμου στη Γιορτή της θάλασσας στη Νέα Κίο
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων και σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ψαράδων Αργολίδας ¨Οι Άγιοι Απόστολοι¨, διοργάνωσαν τη «Γιορτή της Θάλασσας».

Αργολίδα: Χασαποσέρβικο για Γκίνες χόρεψαν στη Νέα Κίο



Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων και σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ψαράδων Αργολίδας ¨Οι Άγιοι Απόστολοι¨, διοργάνωσαν τη «Γιορτή της Θάλασσας» που πραγματοποιηθηκε σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νέα Κίο.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΦΟΙΝΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Οκτώ  πανέμορφα φοινικόπτερα στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου , Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.  Τα πανέμορφα φλαμίνγκο δύο ενήλικα και δύο μικρά βρήκαν καταφύγιο στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου για ολιγοήμερη ξεκούραση από το ταξίδι της μετανάστευσης  των πτηνών κατά την περίοδο αυτή.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΕΔΟΥΣΕΣ

Μέδουσες στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2108.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΑ




Αργυροπούλια στην παραλία του υδροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Τροχαίο ατύχημα με τρία αυτοκίνητα στο Ναύπλιο

Τροχαίο ατύχημα με τρία αυτοκίνητα στο Ναύπλιο
 Σφοδρή σύγκρουση τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου έξω από το πρατήριο καυσίμων ανάμεσα στις αγροτικές και τις Δικαστικές φυλακές Ναυπλίου στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Άργους.

"Ναυτική Ναυπλιάδα 2018": Όλη η Ελλάδα τραγούδησε Μίκη στο Ναύπλιο

 Τα δύο τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» καθιερώθηκαν ως θεσμός στην συνείδηση των Ναυπλιέων και των επισκεπτών της πόλης μας.Όμως, όχι μόνον της πόλης, αφού ακόμα και ο όρος ξεπέρασε τα σύνορα του Ναυπλίου και αντιγράφηκε από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018» αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή του Ναυπλίου.

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ



Ανεξάρτητα από θρησκευτική πίστη του καθενός, το Άγιο όρος είναι ένας τόπος που πάντα θα προκαλεί το ενδιαφέρον και την περιέργεια όσων βρεθούν στη Χαλκιδική.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΥΠΑ



Φωτογραφία που  εικονίζει γύπα στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018. Οι γύπες είναι σημαντικοί τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο. Οι γύπες είναι υπέροχα πλάσματα, αλλά πολύ συχνά είναι αδίκως παρεξηγημένα, λόγω της διατροφής τους με πτώματα ζώων. Κατά ενδιαφέροντα τρόπο όμως, η διατροφή τους είναι επίσης αυτό που τα καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος διατηρώντας το απαλλαγμένο από ασθένειες.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΣΤΡΕΙΔΟΦΑΓΟΣ




Πτηνό το είδος στρειδοφάγος σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018. Ο στρειδοφάγος είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παρυδάτια πτηνά που, με το χαρακτηριστικό ράμφος, τους κοκκινωπούς ταρσούς και τη θορυβώδη παρουσία του, δύσκολα συγχέεται με άλλο είδος. Ο στρειδοφάγος απολαμβάνει στις Φερόες καθεστώς αυστηρής προστασίας. Δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια αναπαράγονται εκεί, ενώ μερικά άτομα, επίσης, διαχειμάζουν στα νοτιότερα. Στον ελλαδικό χώρο, ο στρειδοφάγος απαντάται και με τις ονομασίες Θαλασσομπεκάτσα, Στρειδάς και Παρδάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου