Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Έψαλλαν τα Παραδοσιακά κάλαντα στον Μητροπολίτη Αργολίδος

Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε ο μητροπολίτης Αργολίδας  Νεκτάριος από τη πολυπληθή ορχήστρα του Λυκείου Ελληνίδων παραρτήματος Άργους.  Μικρή και μεγάλοι επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη  Νεκτάριο στο Επισκοπείο του Ναυπλίου. Ο μητροπολίτης κέρασε τα παιδιά γλυκά και τους χάρισε βιβλία ευχόμενος καλή πρόοδο και καλές γιορτές.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου


 

Πρὸς 
τοὺς εὐσεβεῖς χριστιανούς
τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως 
Ἀγαπητοί ἀδελφοί,
σὲ μιὰ ἐποχή ποὺ οἱ ἄνθρωποι βιώνουνμὲ τραγικό τρόπο τὸν πνευματικόσκοτασμό καὶ τὶς ὀλέθριες συνέπειέςτου Ἐκκλησία ὑποδέχεται αὐτές τὶςἡμέρες μέσα στὴ λειτουργική ἐμβίωσητοῦ μυστηρίου τῆς θείας οἰκονομίας τὸἄδυτο καὶ ἐλπιδοφόρο φῶς τοῦ ἀστέρατῆς Βηθλεέμ.

Ἄν καταφέρουμε νὰ ξεφύγουμε ἀπό τὸνἐπιφανειακό συναισθηματισμό καὶ τὴνρομαντική διάθεση τῆς ἐκκοσμικευμένηςγιορτῆς καὶ ἀξιολογήσουμε μὲ αὐθεντικάθεολογικά κριτήρια τὸ νόημα τοῦφανέντος ἀστέροςθὰ κατανοήσουμε ὅτιδὲν πρόκειται γιὰ κάποιο συμβολικό φῶςμὲ ποιητική καὶ μεταφορική ἔννοιαἀλλάγιὰ τὸ ἀληθινό φῶς τῆς παρουσίας τοῦθεανθρώπου Χριστοῦ.
 ἐμφάνιση τοῦ ἀστέρος τῆς Βηθλεέμἀπασχόλησε ἀκόμη καὶ τὴν ἐπιστήμητῆς ἀστρονομίαςχωρίς βέβαια νὰ δοθεῖἀσφαλής ἐπιστημονική ἐξήγησημιᾶςκαὶ δὲν ἐπρόκειτο γιὰ ἁπλό φυσικόφαινόμενοἀλλά γιὰ κορυφαῖο σημεῖο θεοφανείαςφανέρωσης δηλαδή καὶ ἀποκάλυψης τοῦ σαρκωθέντοςΘεοῦ.
Οἱ μεγάλοι νηπτικοί πατέρες τῆς ὀρθοδόξου παραδόσεωςπροσεγγίζοντας τὸ μυστήριο τοῦ ἀστέρος τῆςΧριστοῦ Γεννήσεωςἔκαναν λόγο γιὰ ἄκτιστο φῶς τῶν ἐνεργειῶν τοῦ Θεοῦτὸ ἴδιο ἐκεῖνο φῶς ποὺ ἔλαμψεστὸ Θαβώρ κατά τὴν Μεταμόρφωση τοῦ Σωτῆρος καὶ σὲ ἄλλες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου