Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Στο Άργος, η μουσική έγινε αφορμή για προσφορά αλληλεγγύης (φωτογραφίες)

DSC_9891
H μουσική από τοπικά συγκροτήματα, ήταν η αφορμή για τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους άπορους Αργείτες αλλά και τα αδέσποτα ζώα…
Η βραδιά αλληλεγγύης που διοργάνωσαν από κοινού το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργουςκαι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους «Λάιζα» το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Ηφαίστου, αποτέλεσε ένα πολιτιστικό γεγονός (από τα ελάχιστα του φετινού καλοκαιριού για την πόλη). Παράλληλα, έδωσε μια μικρή οικονομική «ένεση» στην προσπάθεια των δύο συλλογικοτήτων να συνεχίσουν την πορεία τους.
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα κουτιά οικονομικής ενίσχυσης, να δώσουν τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα αλλά και τροφές για τα αδέσποτα ζώα. Παράλληλα, να προμηθευτούν, βιβλία, χειροποίητα κοσμήματα και προϊόντα της αυτοδιαχειριζόμενης συνεταιριστικής επιχείρησης ΒΙΟΜΕ.
Μουσικοί από 4 σχήματα του Άργους παρουσίασαν αφιλοκερδώς δικά τους τραγούδια αλλά και κλασικά κομμάτια… Από Σαββόπουλο και Παπάζογλου μέχρι Πανούση και Pink Floyd.
Συμμετείχαν οι:
– ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ: Γιάννης Νανόπουλος, Δημήτρης Τότσικας, Γιώργος Ζαμάνης, Βασιλική Μπουλμέτη.
DSC_9899
– ΦΩΝΤΑΣ ΔΑΓΡΕΣ & FREAK OUT
DSC_9876
– LOST ‘N LUST
DSC_9844
– EL CONDOR PASA: Ιωάννης Παπούλιας, Mike Belles, Τάκης Ρέντας
DSC_9823
Παρουσία στη Βραδιά Αλληλεγγύης είχε με ενημερωτικό τραπέζι το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ του Ναυπλίου. Οι άνθρωποί του ήταν στη διάθεση όποιου ήθελε να ενημερωθεί και να συζητήσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν οι εξαρτήσεις.
Επίσης, το «παρών» έδωσαν η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και φυσικά ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης». Παράλληλα, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες του Αργείτη φωτογράφουΑποστόλη Κεσίδη με θέμα τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου