Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Στις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για τα φωτοβολταϊκά στην «ΑΡΓΩ» – Ποιες είναι οι κατηγορίες

21041187
του Γιώργου Νικολόπουλου
Στις 30 Σεπτεμβρίου2016, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου θα γίνει η δίκη για την υπόθεση της πληρωμής 18.600 ευρώ από την «ΑΡΓΩ Α.Ε.» για ανύπαρκτη μελέτη τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Η υπόθεση αναφέρεται στα έτη 2011 και 2012.
Κατηγορούμενοι είναι ο τότε πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Νέας Κίου, δύο υπάλληλοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών και ο υπεύθυνος της τεχνικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα.
Ο τότε πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με γνώση ζημίωσε την περιουσία της «ΑΡΓΩ ΑΕ». Για τη μελέτη υπαγωγής σε πρόγραμμα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στα κτίρια, κατέβαλε στην τεχνική εταιρεία τα χρήματα. Αφού αρχικά δόθηκε νομίμως η προκαταβολή 6.000 ευρώ, στη συνέχεια το υπόλοιπο ποσό (12.600 ευρώ), δόθηκε σε δύο δόσεις: 3.500 τον Αύγουστο του 2011) και 9.100 τον Ιανουάριο του 2012.
Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο: H συμφωνηθείσα παροχή υπηρεσιών δεν εκπληρώθηκε καθόλου και πάντως δεν εκπληρούνταν οι αναγκαίοι όροι για την καταβολή κάθε επιμέρους ποσού σύμφωνα με τη σύμβαση, αφού μέχρι την καταβολή των ως άνω ποσών:
– Δεν είχε κατατεθεί αίτηση στη ΔΕΗ
– Δεν είχε γίνει τεχνική αξιολόγηση των κτιρίων της εταιρείας «ΑΡΓΩ»
– Δεν είχε γίνει τελική επιλογή των κτιρίων που θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταϊκά συστήματα
– Δεν είχε συνταχθεί φάκελος ούτε είχε υποβληθεί σχετική αίτηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ
– Δεν είχε λάβει χώρα τεχνική υποστήριξη οποιασδήποτε δραστηριότητας από εξειδικευμένους μηχανικούς
– Δεν είχε πραγματοποιηθεί σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών ούτε του τεύχους δημοπράτησης για τη διενέργεια διαγωνισμού επιλογής αναδόχου προμηθευτή
– Δεν είχε περαιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο το έργο.
Ενώ υπήρχαν όλες αυτές οι ελλείψεις και το έργο δεν είχε εκτελεστεί, οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, κατηγορούνται ότι ως μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου, βεβαίωσαν στο πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής (στις 29 Ιουλίου 2011) ότι το έργο εκτελέστηκε, ότι εξέτασαν τις εργασίες και ότι αυτές ανταποκρίνονται στους όρους της σύμβασης.
Ο υπεύθυνος της τεχνικής εταιρείας κατηγορείται ότι στις 29 Ιουλίου 2011, με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στους δύο υπάλληλους για την εκτέλεση της ψευδούς βεβαίωσης, συνυπογράφοντας και ο ίδιος το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου