Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΑΡΓΟΛΙΔΑ -ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΜΠΩΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Εντυπωσιάζει για ακόμη μια φορά το φαινόμενο της άμπωτης στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς η έκταση που αποκαλύπτεται είναι τεράστια, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019.Συγκεκριμένα, η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας .

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΦΟΙΝΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Δύο φλαμίνγκο εμφανίστηκαν στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου-Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019.Τα πανέμορφα πτηνά ήρθαν στον Υδροβιότοπο για ολιγοήμερη «ξεκούραση» από  το ταξίδι της μετανάστευσης τους.  Τα φοινικόπτερα, γνωστότερα ως φλαμίνγκο, αποκτούν το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στις φτερούγες τους όσο μεγαλώνουν, καταναλώνοντας τις μικροσκοπικές γαρίδες Artemia, τις οποίες αναζητούν στα ρηχά νερά των υγροτόπων.

Ποιος ήταν ο Όσιος Θεοδόσιος που ασκήτευσε στην Αργολίδα

Ποιος ήταν ο Όσιος Θεοδόσιος που ασκήτευσε στην Αργολίδα
Ο Όσιος Θεοδόσιος, ο επονομαζόμενος «νέος» (προς διάκριση από τον Άγιο Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη που έζησε στην Παλαιστίνη τον ε΄ αιώνα), γεννήθηκε στην Αθήνα το 862 μ.Χ. Οι γονείς του ευγενείς και θεοσεβείς τον ανέθρεψαν «ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσίᾳ Κυρίου».

Ευλαβείτο πολύ τα θεία και πήγαινε τακτικά στις ιερές ακολουθίες της εκκλησίας. Μελετώντας με προσοχή τους βίους και τα κατορθώματα των αγίων και ιδίως των ασκητών θαύμαζε τους αγώνες και την καρτεροψυχία τους και ήθελε πολύ να τους μοιάσει.

Νέα μηχανήματα περιποίησης πρασίνου στο Δήμο Άργους Μυκηνών

Νέα μηχανήματα περιποίησης πρασίνου στο Δήμο Άργους Μυκηνών
Ενισχύθηκε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών στην προσπάθεια που κάνει για την καθαριότητα με την προμήθεια δυο νέων μηχανημάτων περιποίησης του πρασίνου. 

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΤΗΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΕΛΗΣ




Πτηνά το είδος κοκκινοσκέλης σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Τετάρτη  7 Αυγούστου 2019. Ο Κοκκινοσκέλης είναι παρυδάτιο καλοβατικό πτηνό της οικογενείας των Σκολοπακιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο .Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Tringa totanus και περιλαμβάνει 6 υποείδη.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Λευκός ερωδιός στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Σταδιακή άνοδος της Θερμοκρασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΚΑΣΤΑΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΓΛΑΡΟΙ




Καστανοκέφαλοι γλάροι στην παραλιακή Ναυπλίου ,Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Σταδιακή άνοδος της Θερμοκρασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Η παραλία της  Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Σταδιακή άνοδος της Θερμοκρασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΥΣΗ




Ο ήλιος δύει σε τοποθεσία στην Αργολίδα ,δημιουργώντας ένα κατακόκκινο τοπίο, Τρίτη 7 Αυγούστου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου