Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πέτρες και χώματα έκλεισαν το Γύρο της Αρβανιτιάς



Βράχια και χώματα αποκολλήθηκαν χθες Τρίτη στο Γύρο της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, την ίδια ώρα που άλλα βράχια είχαν πέσει από την πλαγιά του λόφου του Παλαμηδίου.

Ο Μητροπολίτης Άρτης για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τη νηστεία



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος μιλάει στην Πεμπτουσία για το νόημα και το περιεχόμενο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την αξία της Νηστείας κατά την περίοδο αυτή. Η πνευματική ζωή είναι ένας αγώνας άσκησης και εγκοπής του θελήματος του ανθρώπου. Ο πιστός αγωνίζεται για να ελευθερωθεί από το ζυγό της αμαρτίας και την κυριαρχία των παθών και με τη χάρη του Κυρίου να φθάσει στον αγιασμό και στη θέωση. Στον πνευματικό αυτό αγώνα και την πορεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προς την Ανάσταση σημαντικότατη θέση κατέχει και η νηστεία.

ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Έντεκα χρόνια προσφοράς ,προς τον κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ,συνεχίζει να λειτουργεί το Συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου,με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  Νεκταρίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ





Κουρούνες ,είδος κορακιού ,κυνηγούν  γερακίνα που εισέβαλε στην περιοχή τους σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΑΥΡΟΛΑΙΜΗΣ




Ένα πτηνό το είδος μαυρολαίμης κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Γερακίνα πετά στον συννεφιασμένο ουρανό του Ναυπλίου, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

ΝΕΟΣ ΧΟΡΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συναδέλφους Ιεροψάλτες της Μητροπόλεώς μας ότι νέος Χοράρχης της  χορωδίας μας θα είναι ο κ. Γρηγόριος Κακούρης Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, Καθηγητής Ελληνικής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μουσικού σχολείου Ιλίου Αθηνών, και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στις 2 περίπου στο κέντρο της πόλης του Άργους

Στο σημείο συγκρούστηκαν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ένα ΙΧ  αυτοκίνητο. 

Από την σύγκρουση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο ΙΧ, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός

ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΒΡΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΠΑΛΜΗΔΙΟΥ

Κατολίσθηση βράχων έγινε  στην περιοχή  του Ναυπλίου, κάτω από το κάστρο του Παλαμηδιού λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης , Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018. Ο δήμος Ναυπλιέων τοποθέτησε σήμανση στο σημείο μέχρι να απομακρυνθούν τα βράχια από το σημείο.

''ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ'' ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΑΝΑΟ

Ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Σελλή στο "ΔΑΝΑΟ"
 Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, Κυριακή της Ορθοδοξίας και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής  με θέμα: «Από την νίκη της Ορθοδοξίας στην βίωση της αθεΐας.» 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κουκουβάγιες   σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.  

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Δύο αδέσποτα σκυλιά ψάχνουν για τροφή στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ-ΚΑΡΓΙΑ

Μία κάργια εισβάλει σε φωλιά κουκουβάγιας  σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.   Η Κάργια ή αλλιώς καλιακούδα είναι πτηνό της οικογενείας των Κορακιδών και συχνά εισβάλει σε φωλιές άλλων πτηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου