Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016
artis-kallinikos-28
Άρτα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα.
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστει συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ενώ επίσης παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.
Ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στην ομιλία του ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που παρέτειναν την παρουσία τους και σήμερα στον Ιερό Ναό και συλλειτούργησαν στην πρώτη Θεία Λειτουργία.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα και τον προκάτοχό του πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιο, ο οποίος και σήμερα ήταν κοντά του.
Στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους Αρτινούς, οι οποίοι τον αγκάλιασαν προτρέποντάς τους να μείνουν κοντά στην Εκκλησία.
Τέλος ευχαρίστησε τους πατριώτες του που ήρθαν από την Αργολίδα όπου έζησε 50 χρόνια και τους προέτρεψε να μείνουν κοντά στην Εκκλησία και στον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κατέφεσε στεφάνι στον μνημείο των Ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου