Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κολυμβητήριο προπονήσεων στο Άργος με χρήματα μόνο από το Δήμο – Τι προβλέπει το σχέδιο

tyy5ytyuy5u
Χωρίς καμία χρηματοδότηση από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χωρίς κανένα δανεισμό, με αποκλειστικά δικά του έξοδα, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα προχωρήσει στη δημιουργία κολυμβητηρίου απέναντι από το σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου, εκεί που βρισκόταν το εργοστάσιο Μαρίνου.
Το κόστος του έργου, σύμφωνα με έναν πρώτο υπολογισμό, θα είναι «περίπου 600.000 ευρώ» και θα ολοκληρωθεί 11 περίπου μήνες μετά τη δημοπράτησή του, ενώ είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει.
Δεν πρόκειται για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου όπου θα διοργανώνονται μεγάλοι αγώνες, αλλά θα υπάρχουν δύο πισίνες για προπονήσεις ή απλά για κολύμβηση.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος παρουσίασε τα σχέδια του κολυμβητηρίου, το οποίο είναι έκτασης 1.250 τ.μ., και το χαρακτήρισε «κομψοτέχνημα».
Η πρώτη κλειστή πισίνα θα έχει μέγεθος 25μέτρα μήκος x 12,5 μέτρα πλάτος (με βάθος 2 μέτρα). Θα διαθέτει 5 διαδρομές. (Οι μικρές αγωνιστικές πισίνες έχουν 33 μέτρα μήκος, οι ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρα με 8 διαδρομές).
Η δεύτερη κλειστή πισίνα (Baby Pool) θα έχει διαστάσεις 10 μ. μήκος x 5 μ. πλάτος x 1 μ. βάθος και θα απευθύνεται σε παιδιά.
Θα δημιουργηθούν χώρος υποδοχής και γραμματειακής υποστήριξης, ιατρείο α’ βοηθειών και 3 αποδυτήρια για άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Επίσης, θα υπάρχει πάρκιγκ 60 θέσεων.
Όπως τόνισε ο κ. Καμπόσος, δεν θα απευθύνεται μόνο σε ομάδες αλλά και σε μεμονωμένους κολυμβητές οι οποίοι με ένα μικρό αντίτιμο θα μπορούν να κολυμπήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου