Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

65.000 € ο προϋπολογισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους

DSC_9168
To αποκριάτικο πρόγραμμα στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, μπορεί να μη διέθετε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων αλλά τουλάχιστον είχε τεράστιο προϋπολογισμό: 65.000 ευρώ. Βέβαια, ενδεχομένως να κόστισε κάτι λιγότερο, αφού ο καιρός δεν επέτρεψε να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας.
Στις 11 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. της ΚΕΔΑ-Μ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το συνολικό κόστος των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων να μην ξεπεράσει το ποσό των 65.000 €, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει αναλυτικό πίνακα εξόδων.
Οι εκδηλώσεις που θα διοργανώνονταν ήταν όλες κι όλες οι εξής: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Άργος και Νέα Κίο, το άνοιγμα του Τριωδίου από το σύλλογο «Ορθοπεταλιές», η έναρξη και η λήξη της εκδήλωσης «Δαναών Παιχνίδι» από το Σύστημα Προσκόπων καθώς και το παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι με ζωντανή μουσική και δωρεάν εδέσματα της ημέρας, το οποίο ματαιώθηκε. Επίσης, όπως αναφέρεται στο εγκεκριμένο πρόγραμμα, θα γίνονταν «Παραδοσιακά Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού σε όλα (!!!) τα Δημοτικά Διαμερίσματα» (που ούτε αυτά έγιναν, αλλά και ούτε προγραμματίστηκαν να γίνουν).
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ-Μ Πάνος Νικολαράκος και Όθωνας Νικολόπουλος (οι οποίοι καταψήφισαν την πρόταση), στην εισήγησή τους είπαν ότι το συνολικό κόστος των 65.000 € για τις εκδηλώσεις είναι υπερβολικό και πρέπει να μειωθεί στο μισό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που υπάρχει. Επισήμαναν όμως, ότι εάν ήταν σε ξεχωριστό θέμα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νέα Κίο, θα ψήφιζαν θετικά διότι γίνεται σωστή οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου