Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Τιμητική εκδήλωση για την Αργείτισσα ερευνήτρια Παναγιώτα Τσουνάπη

Dr.panagiota
Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (7 μμ), στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, θα γίνει εκδήλωση προς τιμήν της Παναγιώτας Τσουνάπη, η οποία κατάγεται από το Άργος και είναι Επίκουρη Καθηγήτρια και Ερευνήτρια στο Tottori University School of Medicine της Ιαπωνίας με μεγάλο ερευνητικό έργο και διεθνείς διακρίσεις.
Την εκδήλωση οργανώνουν το ΕΚΦΕ Αργολίδας, η ΔΔΕ Αργολίδας και η ΚΕΔΑΜ.
Η Dr Παναγιώτα Τσουνάπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο ΓΕΛ Άργους το 2000. Εισήχθη στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήδη από το προπτυχιακό επίπεδο των σπουδών της ασχολήθηκε με την υπογονιμότητα. Η πτυχιακή της εργασία πάνω στην υπογονιμότητα ζευγαριών, βαθμολογήθηκε με άριστα.
Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών έγινε δεκτή ως υποψήφια διδάκτορας στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Tottori στο Yonago της Ιαπωνίας. Το 2013 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής. Παράλληλα για την ολοκλήρωση των σπουδών της τής χορηγήθηκε υποτροφία επί πέντε συναπτά έτη από την Ιαπωνική Κυβέρνηση.
H Dr. Παναγιώτα Τσουνάπη διδάσκει ήδη από το 2010 στο τμήμα Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tottori. Οι διαλέξεις τις αφορούν τους «γενετικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ανδρική υπογονιμότητα» και τη «θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας».
Για το ερευνητικό της έργο έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 90 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει και στη συγγραφή δύο βιβλίων που σχετίζονται με την ανδρική υπογονιμότητα.
Είναι παντρεμένη με τον Tetsuya Katayama και μητέρα δύο παιδιών , της Αικατερίνης Aya και του Νικoλάου-Haruto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου