Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Η Γιορτή του Circulo, μια όαση στην πολιτιστική έρημο της Αργολίδας

DSC 0113-2 copy
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σταματοπούλου
Στη συναυλιακά ανύπαρκτη και πολιτιστικά αδιάφορη Αργολίδα του 2015, η Γιορτή του Circulo Cooperativa στην παραλία της Καραθώνας ήταν μια όαση.
Παρόλο που το πρόγραμμα της φετινής γιορτής ήταν (κρίνοντας και εκ του αποτελέσματος) καλλιτεχνικά υποδεέστερο σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα του Circulo έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες ντόπιους και ξένους να περάσουν μια όμορφη βραδιά, διασκεδάζοντας δωρεάν δίπλα στο κύμα.
Το σκηνικό και φέτος το γνωστό: Παρέες κάθε ηλικίας στην άμμο και σε καρέκλες, βουτιές για βραδινό μπάνιο, οι πιο ...γλεντζέδες μπροστά στη σκηνή να χορεύουν και να τραγουδούν σιγοντάροντας το Μίλτο Πασχαλίδη, το Λεωνίδα Μπαλάφα, τους Big Nose Attack, τη Μαρία Κηλαηδόνη και τον Πάνο Μπίρμπα.
Ο Πασχαλίδης τραγουδώντας τις γνωστές του μεγάλες επιτυχίες, ξεσήκωσε κάποιες στιγμές το κοινό (έχοντας πλάι του τη Μιρέλα Πάχου με την όμορφη φωνή, που έπαιζε ακορντεόν και πιάνο), ωστόσο η παρουσία του στη σκηνή ήταν χρονικά λίγη απογοητεύοντας το ακροατήριο που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια στην Καραθώνα τις πληθωρικές παρουσίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Σωκράτη Μάλαμα, του Γιάννη Χαρούλη...
Καλύτερη στιγμή της βραδιάς, το κλείσιμο της συναυλίας με τον Μίλτο Πασχαλίδη να ξεσηκώνει τον κόσμο με ένα πουτ πουρί από τον «Ερωτόκριτο», τα «Μαλαματένια Λόγια», την «Τίγρη».
Πέρα από την καλλιτεχνική της διάσταση, η εκδήλωση του γνωστού καφέ – μπαρ του Ναυπλίου είχε και χαρακτήρα αλληλεγγύης καθώς πολλοί ήταν οι επίσκέπτες που πρόσφεραν τρόφιμα, είδη ατομικής υγειινής και τηλεκάρτες σε δύο δομές αλληλεγγύης της περιοχής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους και την Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους κρατούμενους των Φυλακών Ναυπλίου.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σε αντίθεση με τη γύρω περιοχή που είχε καταρρακτώδη βροχή, δεν έπεσε ούτε σταγόνα. Μισή ώρα αργότερα άρχισαν οι πρώτες ψιχάλες τρέποντας σε φυγή όσους είχαν σκοπό να ξημερωθούν στην παραλία. (Ίσως από τις καλύτερες στιγμές των βραδιών του Circulo είναι μετά το τέλος των συναυλιών, όταν γνωστοί και φίλοι συναντιούνται και φτιάχνουν παρέες στην άμμο)...
Το ραντεβού δόθηκε για τον επόμενο Αύγουστο, στην 6η Γιορτή του Circulo, με την ευχή (όπως και πέρυσι) η Καραθώνα να μην πουληθεί σε ιδιώτες, μιας και ξαναβγαίνει στο «σφυρί».
Γ. Ν.http://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου