Τρίτη 21 Αυγούστου 2012


Συναγερμός στα ελληνοαλβανικά σύνορα για τον Αλβανό βαρυποινίτη, στο εισαγγελέα σήμερα οι φρουροί των φυλακών

 Συναγερμός έχει σημάνει για την αστυνομία σε Γιάννινα και Θεσπρωτία. Βρίσκεται σε ετοιμότητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα για τον Αλβανό βαρυποινίτη, που δραπέτευσε από τις φυλακές Ναυπλίου.

Εικάζεται ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει στην Αλβανία. Όπως είναι γνωστό, τον Αλβανό κρατούμενο απήγαγαν, δύο άτομα, που έφεραν βαρύ οπλισμό, από την αυλή του νοσοκομείου Ναυπλίου, απειλώντας τους συνοδούς εξωτερικούς φύλακες με πυροβολισμούς στον αέρα.

Ο 40χρονος Αλβανός κρατούμενος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία.

Την διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κώστας Καραγκούνης για την υπόθεση της "απαγωγής" του αλλοδαπού κρατούμενου από νοσοκομείο του Ναυπλίου.

Από την πορεία της προανακριτικής διαδικασίας θα κριθεί και η θέση σε δυνητική αργία των εμπλεκομένων εξωτερικών φρουρών που συνόδευαν τον κρατούμενο, στον εισαγγελέα πάντως οι φρουροί δεν προσέρχονται ως κατηγορούμενοι, αλλά ως μάρτυρες.

Εν το μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνεργοί του δραπέτη που τον βοήθησαν να αποδράσει ήταν από την προηγούμενη μέρα στο Ναύπλιο, ενώ στο νοσοκομείο τον περίμεναν περίπου μισή ώρα πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου