Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Με κάθε λαμπρότητα και  μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής της οσιομάρτυρος  στον ομώνυμο  κοιμητηριακό  ιερό ναό στα Πυργιώτικα Ναυπλίου . Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν οι Ιερείς πατέρας Κωνσταντίνος  Σέρρος και πατέρας Κωνσταντίνος  Ξανθόπουλος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας πέριξ του δημοτικού διαμερίσματος  προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων. Ο ιερέας  του ναού πατέρας Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τους πιστούς που τίμησαν την Αγία Παρασκευή .

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής
 Ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ναυπλίου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής.

Στο Τημένιο γιόρτασαν την Κοίμηση της Αγίας Άννης


Στο Τημένιο γιόρτασαν την Κοίμηση της Αγίας Άννης (βίντεο)
Σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε η κοίμηση της Αγίας Άννας, μητέρας της Παναγίας, στην περιοχή Τημένιο του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ ΛΟΓΩ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Ναύπλιο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε σπίτι στην Ασίνη
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουλίου 2018 στην Ασίνη του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, στον κεντρικό δρόμο έξω από το Δημοτικό σχολείο του χωριού.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Έκλεισαν δρόμοι από το νερό που κατεβάζουν τα ρέματα στο Ναύπλιο από την καταιγίδα (βίντεο)
 Η καταιγίδα που ξεσπασε πάνω από την περιοχή του Ναυπλίου τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 24  Ιουλίου είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί ξεροπόταμοι και ρέματα να κατεβάσουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΦΩΤΑΓΩΓΟ



 Σοκαριστικό δυσηχημα στο Ναυπλιο με πτωση 45χρονης σε φωταγωγό (βίντεο)
 Σοκαριστικό δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό 45χρονης γυναίκας στην οδό Χαρμαντά δίπλα από τα γραφεία της ΕΠΣ Αργολίδας.

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ




π. Δημητρίου Μπόκου
Ήταν ένας νέος άνθρωπος η αγία Παρασκευή. Με όλες τις προοπτικές για μια ωραία ζωή. Για να τη ζήσει όπως ήθελε. Να κάνει τη ζωή της, όπως λέμε.
1.              Η επιλογή της
Μα η αγία Παρασκευή δεν βρέθηκε καθόλου σε δίλημμα, όταν τής ζητήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στον Χριστό και τη ζωή της. Αν και ήταν μια πολύ νεαρή κοπέλα, με τα όνειρα όλα μπροστά της, αλλά και με όλες τις δυνατότητες να τα πετύχει, δεν είχε καθόλου πρόβλημα να θυσιάσει τα πάντα, παρά να αρνηθεί τον Χριστό. Είχε ήδη ευθυγραμμίσει τη ζωή της με το θέλημα του Χριστού. Νόημα της ζωής της, για να είναι αληθινή, έκαμε τον Χριστό (Ιω. 14, 6). Χωρίς αυτόν δεν ήθελε να ζήσει. Γι’ αυτό και προτίμησε το μαρτύριο με ολοπρόθυμη διάθεση, απ’ το να ζει ανοημάτιστα, μια ά-χριστη (χωρίς Χριστό) και συνεπώς άχρηστη ζωή.
Είναι η βασική της διαφορά με μάς, τους σημερινούς Χριστιανούς. Που δεν καλούμαστε φυσικά να μαρτυρήσουμε. Δεν μας οδηγούν ενώπιον βασιλέων και ηγεμόνων, δεν μας τραβολογούν «εις συνέδρια και εις συναγωγάς» (Μαρκ. 13, 9).Υπάρχουν βέβαια Χριστιανοί, σε άλλες χώρες, που και σήμερα δίνουν τη μαρτυρία τους ενώπιον βασιλέων και ηγεμόνων, βασανίζονται το ίδιο σκληρά με τους παλιούς μάρτυρες και σφραγίζουν με το αίμα τους τη μαρτυρία τους για τον Χριστό.

Παρουσία κληρικών και λαϊκών από την Αργολίδα η χειροτονία των δυο Αργείων στο Φανάρι

Παρουσία κληρικών και λαϊκών από την Αργολίδα η χειροτονία των δυο Αργείων στο Φανάρι
Το πρωί της Κυριακής, 22 Ιουλίου 2018, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι τελέσθηκε Πατριαρχική θεία Λειτουργία, κατά την οποία τελέσθηκε και η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Ελβετίας Μαξίμου (Πόθου) και ενός νέου Διακόνου της Πατριαρχικής Αυλής, του φοιτητού Θεολογίας Ιωάννου Χασάπη, μετονομασθέντος σε Καλλίνικο.

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Η ΜΑΓΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ




Ο ήλιος δύει  κατακόκκινος  στο πανέμορφο νησί  των Κυκλάδων δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018. Η μαγευτική δύση με το κατακόκκινο χρώμα καταλήγει στη θάλασσα ,όπως φαίνεται από την τοποθεσία Ακρωτήρι του Λιμανιού της νήσου  το Μέριχα.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Ο Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στον Ίναχο Αργολίδος




Πανηγυρικά και με εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησαν την εορτή του Προφήτη Ηλία στην Αργολίδα στο δημοτικό διαμέρισμα Ινάχου του Δήμου Άργους Μυκηνών, στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο της Παναγίας της Βαρσέκας.
 Η θέα από το εξωκλήσι είναι μαγευτική, βλέπει κανείς ολόκληρο τον κάμπο της Αργολίδας το κάστρο του Άργους, τις Μυκήνες, τον αρχαιολογικό χώρο του Νέου Ηραίου ακόμα το Παλαμήδι στο Ναύπλιο .

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ

Πτηνό το είδος κορμοράνος στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΘΑΡΙ




Πράσινο σκαθάρι κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Άργους, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018. Το πράσινο σκαθάρι ή σκαραβαίος, λέγεται στην  Ελλάδα και  χρυσόμυγα.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την παραλία του Ναυπλίου Καραθώνα, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΝΑΧΟ ΑΡΓΟΥΣ





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
«ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ΙΝΑΧΟΣ – ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

ΙΝΑΧΟΣ 13-07-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ινάχου γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή  20  Ιουλίου  2018, εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός  στον  Ίναχο Άργους – Μυκηνών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Ευχαριστήρια Επιστολή


Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσοι συντέλεσαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία της Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης « Η Καρδιά του Παιδιού χτυπά στο Ναύπλιο» που στόχευε στην οικονομική ενίσχυση του έργου του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού».
Ειδικότερα ευχαριστούμε από καρδιάς :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου