Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα πουλιά λειτουργούν ως αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2017

Όχι μόνο ένα μήλο τη μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά φαίνεται πως επίσης ένα πουλί τη μέρα τον ψυχολόγο τον κάνει πέρα. Οι άνθρωποι που βλέπουν πολλά πουλιά από το παράθυρό τους κάθε μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να νιώθουν κατάθλιψη, άγχος ή στρες.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΛΕΥΚΟΣ ΕΡΩΔΙΟΣ




Ένας λευκός ερωδιός  ψαρεύει σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Το κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. Επέστρεψε και πάλι ο ανοιξιάτικος καιρός στην Αργολίδα. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΜΠΙΕΣ


Κάμπια ονομάζεται η προνύμφη των Λεπιδοπτέρων Εντόμων, στάδιο που προηγείται της χρυσαλίδας και της πεταλούδας. Ο όρος αναφέρεται επίσης στις προνύμφες ορισμένων Υμενοπτέρων και Μηκοπτέρων. Το σώμα της κάμπιας είναι μαλακό, κυλινδρικό και επίμηκες, σκεπασμένο συχνά με χνούδι με έντονα χρώματα. Έχει 6 ζεύγη κοντών θωρακικών ποδιών, αρκετά κοιλιακά ψευδοπόδια και κοντές κεραίες. Με το μασητικό όργανο στην περιοχή του στόματος, η κάμπια τρώει με λαιμαργία φύλλα, συνήθως ενός συγκεκριμένου φυτού, και μπορεί να καταστρέψει τις καλλιέργειες. Ζει μοναχικώς μέχρι να κλειστεί στο κουκούλι, όπου θα μεταμορφωθεί σε χρυσαλλίδα .Το επιστημονικό τους όνομα είναι Thaumatopoea pityocampa. Οι φωλιές τους (κουκούλια) κρέμονται στα κλαδιά των πεύκων και θυμίζουν μεγάλες μπάλες από μπαμπάκι.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Χαρταετός για "Γκίνες" στο Ναύπλιο



Έναν χαρταετό που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και στα ρεκορ Γκίνες κατασκεύασε κάτοικος του χωριού Πυργιώτικα του Δήμου Ναπλιέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου